Sant Cugat exigeix que s'agilitzi l'obtenció de certificats de penals

El Ple aposta per poder gestionar el tràmit des de l'administració local

Sant Cugat exigirà al Ministeri de Justícia que s'agiliti l'obtenció de certificats penals. Un certificat obligatori des de l'entrada en vigor de la Llei 8/2015, que estableix l'exigència del certificat negatiu d'antecedents penals per exercir professions que impliquen contacte habitual amb menors.

Un petició des de Sant Cugat, amb l'abstenció del PP, que s'ha fet efectiva aquest dilluns, 19 de setembre, durant la celebració del Ple municipal. L'objectiu és posar fi a les cues quilomètriques davant la delegació del Ministeri de Justícia del carrer Garcilaso de Barcelona, donat que aquest tràmit només es pot fer presencialment en aquesta delegació, essent del tot insuficient davant el gran nombre de persones que requereixen aquest document. 

Les formacions polítiques al Ple han coincidit en la necessitat d'aplicar mesures que agilitzin els tràmits per a l'obtenció d'aquests certificats, reclamant una millor coordinació amb les diverses administracions per tal que es posi a disposició dels sol·licitants, especialment en períodes de màxima demanda, altres oficines per poder sol·licitar el certificat requerit.

També es demana que millorin les prestacions de la sol·licitud per via telemàtica del certificat, així com planteja la possibilitat d'oferir l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania de l'Ajuntament de Sant Cugat perquè els santcugatencs i santcugatenques que ho requereixin puguin utilitzar aquesta oficina per a la gestió dels tràmits necessaris.

Les imatges de la sessió plenària.

Posicionaments

Eloi Rovira (Convergència) ha defensat la moció, presentada conjuntament per la seva formació, Ciutadans, ERC-MES, ICV-EUiA i PSC, qualificant-la de necessària davant "l'angoixa i el neguit que genera la nova llei". Per la seva banda, Múnia Fernández (Ciutadans) ha expressat el suport a la proposta veient que "el tràmit necessari no s'està gestionant amb l'eficàcia que s'hauria de gestionar".

Per part d'ERC-MES, Mireia Ingla ha remarcat que "no s'haurien de tolerar situacions com aquestes", perquè "és evident que la normativa està bé, perquè protegeix els menors, però s'hauria d'haver fet un sistema més àgil". En la mateixa línia s'han pronunciat Roser Casamitjana (ICV-EUiA), el regidor no adscrit Dimitri Defranc, i Núria Gibert (CUP-PC).

Per la seva banda, Álvaro Benejam (PP), ha anunciat la seva abstenció, ja que "el Ministeri pertinent ja està treballant per solucionar-ho".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem