Sant Cugat mostra el seu suport a les escoles de música, art i dansa

L'Ajuntament reclama ajudes econòmiques per les mesures restrictives que pateixen les escoles de dansa, art i música

L'Ajuntament de Sant Cugat ha instat a la Generalitat de Catalunya a adoptar mesures "compensatòries reals" a les escoles de dansa, música i art per les mesures restrictives que han patit durant els darrers mesos. El Ple Municipal ha aprovat per unanimitat una proposta sorgida del sector de l'ensenyament artístic santcugatenc per mostrar el seu suport a aquest col·lectiu i promoure la "reobertura immediata".

Més info: Els centres d'art reclamen suport a l'Ajuntament: "La cultura és segura i necessària"

La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha reivindicat la tasca que fan les escoles artístiques: "Compleixen una tasca educativa de vital importància en el desenvolupament d'infants i joves". A més, ha assegurat que el govern municipal ha estat "sempre al costat d'aquest col·lectiu", posant d'exemple alguns dels ajuts atorgats durant la pandèmia.

"Les escoles ens van dir que ja no poden aguantar més. Ja han tancat tres centres de Sant Cugat i la continuïtat d'altres penja d'un fil", ha advertit Josep Maria Vallès, regidor de JuntsxSTC. En aquest sentit, ha lamentat que algunes escoles encara no han rebut les subvencions de l'Ajuntament del 2020 i ha reclamat algunes propostes com la reducció de l'IBI al 50% pels espais culturals.

Per la seva banda, el portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprián, ha destacat la importància de les escoles d'art en l'educació i creixement dels infants i joves. En aquest sentit, ha mostrat el seu suport a les escoles i ha reclamat al govern municipal que expliqui com les ajudarà. A més, ha criticat la "falta d'iniciativa per reflotar aquests centres" per part de les administracions catalanes.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem