Sant Cugat posarà a disposició de la ciutadania els patis de les escoles

S'impulsarà un projecte de patis oberts a la ciutat

Sant Cugat del Vallès impulsarà un projecte de "Patis oberts" per posar a disposició de la ciutadania els patis de les escoles i instituts de la ciutat fora de l'horari escolar. Una iniciativa, a proposta d'ERC-MES i amb esmenes del PDeCAT-Demòcrates (també de Ciutadans, però han estat rebutjades), que rebia el suport de tot el ple municipal a excepció de Ciutadans, que hi votava en contra, i el PP que s'abstenia.

D'aquesta manera, el Govern Municipal encarregarà a la Comissió Representativa del Pla Educatiu d'Entorn (com a òrgan que acull els representants de les diferents entitats, associacions i organismes que participen en el Pla educatiu d'entorn) la redacció del projecte "Patis oberts".

De la mateixa manera, es vetllarà per garantir que aquest projecte es desenvolupi comptant amb la participació dels equips directius dels centres educatius, les AFA, el Consell de Joves 13-16 i el teixit associatiu santcugatenc.

Presentava la moció Èric Gómez (ERC-MES), apuntant que el fet d'obrir patis d'escoles a la ciutadania ja es dona a altres municipis com Barcelona i Terrassa. "Entenem que obrir els patis de les escoles és una oportunitat de facilitar les tasques de cura a la ciutadania", a més de ser un espai de sociabilització, de lleure, i de crear comunitat, entre altres. Ciutadans defensava les seves esmenes, on demanava que se substituís el concepte Països Catalans per Catalunya. Un canvi que va ser rebutjat per ERC-MES.

Álvaro Benejam (PP) apuntava que veien amb bons ulls la iniciativa, però anunciava que s'esperava l'informe per poder veure quines esmenes es poden presentar. Per part del PSC, Pere Soler es mostrava favorable a la iniciativa, per "tenir tot el sentit", i ICV-EUiA ho considerava una bona idea, "fent-ho amb tota la participació" dels diferents agents implicats, tal com proposava la moció.

Ignasi Bea (CUP-PC) recordava la moció presentada el 2012 per la formació, aprovada, com la del PSC també prèvia. "Esperem que a la tercera vagi la vençuda", deia.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem