La seguretat, les terrasses i l'habitatge a la participació ciutadana del ple

La sessió durant el ple municipal de Sant Cugat ha comptat amb diverses intervencions veïnals

Fins a set intervencions són les que s'han registrat durant el torn de participació ciutadana del ple municipal a Sant Cugat del Vallès d'aquest dilluns, 15 d'octubre. Els veïns i veïnes de La Serreta han tornat al ple per reclamar més seguretat a la ciutat. El Sr. Cernuda, actuant com a portaveu, ha destacat que els robatoris "han pujat un 300% en els últims anys", reclamant que s'augmenti la plantilla de la Policia Local i s'insti la Generalitat a ampliar la dels Mossos. "Sembla que quan venim aquí, el tema de la seguretat no els importa gens", ha lamentat, reclamant que "és la seva obligació; paguem els impostos més alts de Catalunya, i aquí la seguretat no compta".

La resposta li ha donat Cristina Paraira, tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana, remarcant que "tots els membres del consistori estem preocupats pel tema de la seguretat, encara que pensin que no fem res", i senyalant que "la seguretat 100% no existeix, però sí que és cert que s'han pres una sèrie de mesures que se'ls han explicat en reunions per revertir la situació", detallant les mesures que s'han anat i s'estan aplicant.

El Sr. Vergés, per la seva banda, ha demanat què passa amb la casa que està en runes al carrer de la Creu. En aquest cas, ha estat el tinent d'alcalde de Territori, Medi Ambient i Participació, Joan Puigdomènec, qui ha respost, explicant que "s'ha donat l'ordre de què hi haurà el forat, però és urgent l'enderroc, que es farà immediatament".

La Sra. Palacios ha reclamat un cop més la normativa de terrasses, demanant concretament que s'actuï amb les terrasses del carrer de Valldoreix, que "impedeixen el pas de l'ambulància en cas d'emergència", i les de la plaça de Barcelona, "que barren l'accés a la plaça" per un dels seus extrems. Paraira li ha respost dient que se li farà arribar la normativa i es revisaran els casos concrets als quals ha fet referència.

Per la seva banda, la Sra. Quadras ha demanat que es torni a posar el banc que es va treure a la plaça de Lluís Millet amb el carrer de Villà, i el sr. Marín ha reclamat "el deute que tenen" amb ell pel cas de La Unió. Un assumpte que, com ha respost l'alcaldessa Carmela Fortuny, "estan estudiant els serveis jurídics de l'Ajuntament".

També ha intervingut la Sra. Iolanda, qui fa unes setmanes que protesta per un habitatge digne a les portes de l'Ajuntament. Amb les seves paraules, Iolanda ha recriminat a l'alcaldessa que no hagi respectat la seva intimitat fent referència a les al·lusions a què "tinc problemes mentals; això ho hauràs de justificar", ha dit.
Fortuny li ha respost que "li hem ofert ajuda des del minut zero", destacant que "si vol que l'ajudem, aquí estem, però ha de seguir els mecanismes que ha de seguir tothom".

La darrera intervenció ha estat la del Sr. Monteys, qui ha insistit en el tema de la necessitat de la nova biblioteca central de Sant Cugat, a més de reclamar que es netegi més la via pública a les Planes, fent referència a l'arbrat. Pel tema de la biblioteca, Sílvia Solanellas, regidora de Cultura, s'ha refermat en les seves paraules, expressades al passat ple municipal. I pel tema de l'arbrat, Puigdomènec ha respost dient que "és zona forestal, i els que vivim en zona forestal hem de tenir una altra visió de l'arbrat", tot i reiterar que "els arbres que generen problemes a la via pública sí que es talen".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem