S'aprova una ordenança de prevenció i control dels mosquits tigre

Els grups municipals consideren que són necessàries mesures per minimitzar la presència dels mosquits a Sant Cugat

Tots els grups municipals santcugatencs s'han posat d'acord a aprovar al ple de març una moció perquè es redacti i aprovi una ordenança per a la prevenció i control de tots els mosquits en general i el tigre en particular. Consideren que és necessari dotar el municipi d'eines per minimitzar la densitat i la dispersió dels mosquits a la ciutat, així com per fer complir les mesures oportunes en aquells espais que puguin contenir aigües estancades.

Des que es va detectar el 2004 la presència del mosquit tigre a Sant Cugat i a Cerdanyola, ha esdevingut un problema. La seva capacitat procreadora en petits volums d'aigua, com bassals que es formen quan plou, facilita el seu habitual èxit colonitzador d'hàbitats urbans. A més, segons la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa i els Recursos Naturals (UICN), el mosquit tigre es troba entre les 100 espècies invasores més danyoses del món.

La moció no va estèril de mesures i, per exemple, afegeix la idea que s'estudiï la possibilitat d'instal·lar "caixes numerades per a ratpenats i orenetes" amb equipament que "permeti la reproducció d'aquestes espècies", ja que són depredadors naturals dels mosquits. Una altra mesura que proposen és la d'intensificar les accions per "evitar l'existència dels focus de cria del mosquit tigre en espai públic".

D'altra banda també es pretén que l'Ajuntament reforci la campanya anual de sensibilització i educació per tal que "els particulars i empreses estiguin informats i puguin actuar en conseqüència". Per fer-ho, els grups municipals proposen que s'estableixi un espai de col·laboració amb l'Entitat Municipal Descentralitzadora de Valldoreix per tal que "es puguin coordinar els objectius de la moció".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem