Sant Cugat i Valldoreix oficialitzen els nous governs i els seus salaris

El govern de Sant Cugat apuja el sou de l'alcalde, dels tinents d'alcaldia i dels regidors, segons han denunciat algunes forces de l'oposició

Sant Cugat i Valldoreix aproven oficialment aquest dimarts els nous governs locals sorgits de les eleccions municipals del 28 de maig. L'Ajuntament de Sant Cugat ho farà en un ple extraordinari a partir de les 10.30 hores, mentre que la sessió de la Junta de Veïns de l'EMD començarà a les 10 h. 

El nou govern de Sant Cugat

D'aquesta manera s'aprovarà el nou govern de coalició de l'Ajuntament, liderat per Junts per Sant Cugat i amb Esquerra com a soci. Així mateix, la sessió també servirà per aprovar els nous salaris i retribucions. Unes retribucions que part de l'oposició ja ha criticat, denunciant un augment "exagerat i injustificat". Segons han assenyalat alguns partits de l'oposició, l'alcalde, Josep Maria Vallès (Junts per Sant Cugat), cobrarà 79.500 euros bruts (el que suposa quasi 5.500 euros anuals més que el que cobrava Mireia Ingla abans del fi del seu mandat), mentre que els tinents d'alcaldia amb dedicació completa passaran a cobrar 72.000 euros (8.500 euros més que al fi de l'anterior mandat) i els regidors del govern cobraran 64.000 (11.500 euros més). 

Més info: Partits de l'oposició critiquen "l'increment de sous de l'equip de govern"

A més, el ple extraordinari també aprovarà les dotacions econòmiques pels grups municipals. Sigui com sigui, els vots de Junts i Esquerra permetran tirar endavant el nou cartipàs municipal, que tindrà quatre tinències d'alcaldia i, com a novetat, un comissionat per a les persones amb discapacitat. 

Més info: Així és el nou govern de Junts i ERC a Sant Cugat

A més, també es constituiran els grups municipals: Junts (9 regidors), Esquerra (4 regidors), PSC (3 regidors), PP (3 regidors), CUP (2 regidors), VOX (2 regidors) i En Comú Podem (2 regidors).

Loading...

Loading...

Nova etapa a Valldoreix

Per la seva banda, l'EMD de Valldoreix també ha convocat una Junta de Veïns extraordinària per aprovar el nou govern (Valldoreix Plural, ERC, CUP i PSC) i les seves retribucions. El president, Juanjo Cortés, passarà a cobrar 48.000 euros anuals amb una dedicació del 100%. En l'anterior mandat, l'oposició va forçar al llavors president, Josep Puig, a rebaixar-se el salari fins als 32.555, ja que va haver d'adaptar la dedicació del 90 al 75%.

Més info: Juanjo Cortés presenta el nou govern de Valldoreix amb ERC, PSC i CUP

El nou govern valldoreixenc estarà integrat pel president i tres vicepresidents: Ramon Segura (ERC), Xavier Humet (CUP) i Susanna Casta (PSC). Els grups municipals de la Junta de Veïns també es constituiran: Junts (3 vocals), ERC (1 vocal), PP (1 vocal), CUP (1 vocal), PSC (1 vocal), VOX (1 vocal) i Valldoreix Plural (1 vocal, el president).

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem