El primer ple municipal de l'any a Sant Cugat ha comptat amb diferents intervencions de santcugatencs i santcugatenques que han volgut traslladar les seves queixes i precs als representants polítics durant el torn de participació ciutadana.
El gruix de la temàtica tractada aquest cop ha estat la protagonitzada per Societat Civil Catalana. Després que al Ple es debatés la moció del PP i Ciutadans per demanar que Sant Cugat mostrés la seva solidaritat a Societat Civil Catalana, i la moció alternativa presentada per ERC-MES que convidava el ple de Sant Cugat a mostrar el seu rebuig a Societat Civil Catalana, diferents membres de SCC han manifestat les seves posicions durant la participació ciutadana.
Mireu les millors imatges del ple municipal a Sant Cugat.
El primer a intervenir en aquest sentit ha estat José Domingo, demanant disculpes pel to de la protesta, però afirmant que "quan ens sentim interpel·lats, reaccionem". En aquesta línia, ha apuntat que "condemnen el feixisme, la supremacia blanca i l'apologia del nazisme", però també "condemnen els grups que es diuen no feixistes i que després rebenten actes".
Igualment, ha criticat que "en un ple es debatin mocions amb punts susceptibles d'elements delictius", fent referència a la moció d'ERC-MES, dient que "van deixar de ser demòcrates el dia que van presentar una moció com la que han presentat avui".
L'alcaldessa, Mercè Conesa, li ha respost que s'havia tractat el tema "perquè no hi havia objecció per part del secretari". En la mateixa línia, Conesa ha afirmat que "els fets són que a Sant Cugat hi ha bona convivència" i s'ha manifestat "trista" davant el fet que "vulguin donar una imatge que no és real", i ha denunciat que s'hagin "portat càmeres" per donar aquesta imatge "errònia".
Seguint la mateixa temàtica, Josep Lago ha denunciat la situació que viuen els joves de Societat Civil Catalana quan van a la UAB. "Quan pujo al tren, miro al meu voltant perquè no hi hagi cap maton", afirmant que reben amenaces per part de "radicals". Un fet que també ha destacat la Sra. Fernández Alonso, professora de la UAB, i un altre estudiant, qui ha remarcat que "a la universitat no tinc un fòrum on exposar aquesta problemàtica lliurement".
A totes aquestes interpel·lacions, Conesa ha respost convidant-los a "denunciar-ho on correspon". "No justifico el que viuen, sinó que ho puc entendre perquè jo també vaig viure insults a la universitat, i no s'han de sentir intimidats", ha remarcat.
Preocupacions ciutadanes
A banda de la polèmica amb les intervencions dels membres de Societat Civil Catalana, altres santcugatencs han participat del torn de participació ciutadana per mostrar les seves preocupacions. La primera a intervenir ha estat M. José Galofré, demanant quin criteri s'ha fet servir per actual a l'eixample sud, tenint en compte que el carrer Tetuan ha quedat fora d'aquesta.
Cristina Paraira, tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, ha respost afirmant que l'actuació es porta a terme per fases i que "s'actuarà del carrer Tetuan al carrer Dos de Maig en la pròxima fase". "La intenció és no parar fins que tot el barri sigui accessible", ha clos.
També ha intervingut en el ple la Sra. Palacios per aclarir la polèmica al voltant de la recollida de signatures que l'acusa de crear "mala maror" a la plaça de Barcelona, com anunciava el TOT Sant Cugat, i explicant els arguments que ella mateixa va avançar també al TOT el passat cap de setmana. Palacios ha emfatitzat que no parla en nom de tots els veïns de la plaça, sinó com a "vocal de la plaça a l'Associació de Veïns Sant Cugat - Centre". Pel que fa a l'abús de la Policia Local, ha remarcat que "en faig ús", remarcant que "fa dos mesos que no faig cap trucada, després del canvi de direcció de dos dels locals de la plaça".
D'altra banda, ha demanat que "no fiscalitzin la meva vida", al·ludint als signants de la queixa, i emplaçant-los a facilitar els seus noms. D'altra banda, també ha fet referència a la problemàtica amb les terrasses del carrer de Valldoreix, on, com afirma, "no passa una ambulància en cas d'urgència". L'alcaldessa li ha confirmat que "personalment, vaig anar-ho a mirar, i té raó, no passa, i ja està comunicat per buscar la reorganització".
Finalment, Palacios ha demanat, en nom del president de l'Associació, el Sr. Vergés, saber quantes denúncies per incivisme es posen a Sant Cugat.
Eduardo Ruiz, per la seva banda, ha intervingut com a veí de Can Barata per demanar millores en la mobilitat al barri, demanar una solució al fet que un gos va solt i ataca als que passen per davant una finca particular, i proposar que es millori la recollida de voluminosos al barri.
A totes les qüestions ha donat resposta Cristina Paraira. Pel que fa a la mobilitat, ha afirmat que "es va fer un esforç, tenint en compte la llunyania del centre" i ha explicat que "s'està treballant un tema de transport a demanda". Un aspecte que també seria aplicable a la recollida de voluminosos.