Nou tinent d'alcalde i 8 mocions aprovades al ple de gener

Durant el ple municipal s'ha debatut una moció sobre Societat Civil Catalana

El ple municipal d'aquest dilluns, 23 de gener, ha tingut dos protagonsites, el primer el nou tinent d'alcalde, Pere Soler, i el segon l'entitat Societat Civil Catalana (SCC), que era protagonista d'una moció.

A més el ple de gener ha aprovat 9 mocions: 

1-El ple de l’ajuntament ha aprovat una moció, amb els vots a favor de CDC, CUP, ERC, PSC, ICV i el regidor no adscrit; el vot en contra del PP; i l’abstenció de C’s, en què es demana el correcte compliment de la sentència que anul·la les clàusules sòl hipotecàries. En aquest sentit, Sant Cugat treballarà perquè es compleixi la sentència.

2-Sant Cugat dóna suport a la campanya “Casa nostra, casa vostra per unanimitat, excepte en el punt 1 que ha tingut el vot en contra del PP. El text referma la voluntat de Sant Cugat d’oferir acollida i protecció, adaptant els plans d’acollida municipal a les necessitats especials de les persones sol·licitants d’asil per garantir la seva vida en família i la seva integració.

3-La ciutat reconeix l’artista Rudolf Häsler. Coincidint amb el 90è aniversari del naixement del pintor Rudolf Häsler, el ple l’ha homenatjat i s’ha compromès ha dissenyar un programa d’actes aquest mateix any relacionats amb la figura de l’artista, la seva trajectòria i vinculació amb Sant Cugat. A més també s’ha proposat a la comissió de nomenclàtor, quan sigui oportú, la cerca d’un espai a la via pública de la ciutat en la seva memòria. La moció s’ha aprovat per unanimitat.

4-El ple municipal ha aprovat per unanimitat una moció en què reclama a l’Àrea Metropolitana de Barcelona que en cas d’implantar la targeta verda metropolitana, Sant Cugat no en quedi al marge. Amb el text es vol evitar que es discriminin els municipis que pertanyen a l’AMB fora de la zona 1 de la tarificació integrada.

5-Moció per vetllar per els animals implicats en casos de violència masclista, amb els vot a favor de tots els grups, excepte ICV, CUP i PP que s’han abstingut- que demana que la Comissió de Maltractament i violència de gènere de Sant Cugat, estudiï com procedir quan hi hagi involucrats animals domèstics en casos de violència masclista. A banda es reclama al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que estudiï la possibilitat i la conveniència de permetre l’entrada d’animals de companyia a les llars d’acollida per a dones víctimes de violència masclista.

6-El consistori ha aprovat per unanimitat iniciar un procés de participació intern amb tots els àmbits de gestió de l’Ajuntament i la intervenció municipal, per acabar de treballar la proposta general del pla estratègic de subvencions.

7-Amb el vot a favor de tots els grups excepte ICV i ERC, que s’han abstingut, el ple estudiarà la possibilitat d’instal·lar màquines expenedores de relats curts, coneguts “Short Edition”.

8-Moció per al reconeixement de les víctimes del terrorisme mitjançant un acte institucional en el seu Dia Europeu l'11 de març. S’ha aprovat una moció -amb els vots a favor de tots els grups, excepte ICV, ERC i CUP, que s’han abstingut.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem