Tirado (PSC): “Som més petits, però seguim lluitant pel que creiem”

Els socialistes encaren aquests comicis defensant una tercera via que vincula un canvi també a Madrid

“Catalunya necessita un canvi”. Amb aquestes paraules comença Sandra Tirado a explicar el programa del PSC i quan se li pregunta com, la resposta és “diàleg”, una negociació amb Espanya o dit d’una altra manera, una tercera via que no sigui ni la independència ni l’statu quo. Però per al PSC també hi ha altres aspectes importants i en la línia de la renovació interna assegura que s’ha apostat per gent nova. “El 70% de la llista té cares noves i això és el que li cal al país”.

Crisi, diners i pactes

Quan la crisi va començar encara manaven els socialistes, fet que denota que el problema ve de lluny i que encara no s’ha trobat la solució. “Cal una reforma fiscal i Catalunya necessita més recursos. Uns recursos que principalment són per a les persones, per destinar-los a la lluita contra la crisi i no a obrir noves ambaixades”. En altres paraules, el PSC creu que els diners no són suficients i que els que hi ha estan mal utilitzats.

A la casa socialista són conscients que per aconseguir tot el que volen calen nous interlocutors a Madrid i és per això que Tirados considera que les eleccions a les Corts Generals que hi haurà en un parell de mesos són crucials per al futur de Catalunya. “No s’ha esgotat la via del diàleg, el que s’ha esgotat és la voluntat política d’aquest Govern espanyol pel diàleg”.

Surt el nom de Pedro Sánchez a la conversa i davant de la pregunta sobre una hipotètica reforma de la Constitució Sandra Tirados té clar què farà el seu partit. “Pedro Sánchez ha dit que vol una reforma constitucional i hi ha mecanismes per fer-ho”.  

Incerteses

En unes eleccions que molts plantegen com a caixa o faixa, Tirados sap que la seva posició és difícil. “Som conscients que hem de deixat de ser un partit gran i estem fent una campanya molt conseqüent en aquest sentit. Som més petits, però seguim lluitant pel que criem”. Segons ella, Junts pel Sí menteix quan promet que Catalunya seguirà a la Unió Europea. “No veiem els teòrics avantatges de la independència.”

Més informació
 
Comentaris

Destaquem