Tres sancugatencs prenen l'acte de diputat al nou Parlament

El santcugatenc José María Espejo-Saavedra ha estat escollit vicepresident segon del Parlament

El nou Parlament de Catalunya resultant de les eleccions catalanes del 27 de setembre ha quedat constituït aquest dilluns, dia 26 d'octubre. Entre els 135 diputats electes, n'hi ha tres que són de Sant Cugat. Es tracta de Raül Romeva, que va ser cap de llista de Junts pel Sí, José María Espejo-Saavedra, número tres de la llista de Ciutadans i Alberto Villagrassa, número sis de la candidatura popular.

A més, Espejo-Saavedra ha estat escollit vicepresident segon de la Mesa del Parlament, que estarà presidida per Carme Forcadell.

Dels tres santcugatencs, només el de Ciutadans havia estat anteriorment diputat al Parlament. Malgrat això, els altres també tenen una dilatada experiència política, ja que Romeva va ser eurodiputat per Iniciativa i Villagrassa ha estat regidor del PP a l'Ajuntament de Barcelona i és actualment president provincial de la formació.

Els diputats

Raül Romeva, número 1 de la llista de Junts pel Sí, serà un dels 62 representants que tindrà la candidatura independentista. Romeva és llicenciat en Ciències Econòmiques i doctorat en Relacions Internacionals. Va ser eurodiputat per Iniciativa, partit que va deixar per la seva no aposta per la independència. Forma part dels Castellers de Sant Cugat i ha publicat Som una nació



José María Espejo de Ciutadans serà un del 25 diputats de la formació espanyolista. Llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Madrid, té un màster en DretConcursal obtingut a l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona, a més d'altres titulacions de postgrau obtingudes a ESADE. Diputat per Ciutadans al Parlament la darrera legislatura.

Alberto Villagrassa  serà un dels 11 diputats del PP. Actualment és el màxim dirigent del PP de la província de Barcelona i el portaveu del grup popular a la Diputació. Des de fa poc més de dos anys viu a Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem