Un Nobel de la Pau envia una carta a Arcadi Oliveres per la situació catalana

Adolfo Pérez Esquivel ha enviat una carta de solidaritat al santcugatenc i reclama el dret a l'autodeterminació de Catalunya

Adolfo Pérez Esquivel ha dirigit una carta de solidaritat i de suport al santcugatenc Arcadi Oliveres per la situació catalana i el conflicte amb l'estat espanyol. El Premi Nobel de la Pau envia "una abraçada solidària" a Oliveres i mostra la seva "preocupació" per la insistència del govern espanyol en "no respectar el dret a l'autodeterminació del poble de Catalunya". Oliveres és un economista i activista, president de la Universitat Internacional per la Pau i fundador de Procés Consituent.

"El govern espanyol no pot imposar un ultimàtum a Catalunya, la qual cosa provocaria la violència i no la solució del problema", argumenta Pérez Esquivel, que recorda que "el poble i el govern de Catalunya van obrir un espai per trobar el camí de diàleg adequat, sense violència per resoldre el camí cap a la seva independència".

El Nobel de la Pau defensa el dret a l'autodeterminació de Catalunya i a "ser amo de la seva pròpia
vida i constructors de la seva pròpia història". "Això no és una opinió personal, està a la Declaració dels Drets Humans".

L'activista argentí demana al govern espanyol que escolti la veu del poble i trobi els camins de respecte mutu. "La Pau no és l'absència del conflicte, es construeix respectant-se en la diversitat i convivència entre les persones i els pobles", finalitza Pérez Esquivel, un referent en la lluita dels drets humans i del dret a l'autodeterminació dels pobles.

La relació d'Adolfo Pérez Esquivel amb Arcadi Oliveres ve de lluny i, de fet, és un dels fundadors de la Universitat Internacional per la Pau. Actualment n'és el president honorari.

La carta enviada per Pérez Esquivel

Més informació
 
Comentaris

Destaquem