Unió Sant Cugat escull Xavier Cortés com a president

Unió Democràtica es marca l'objectiu de tornar a tenir representació a l'Ajuntament

La militància de Sant Cugat d'Unió Democràtica ha escollit Xavier Cortés com a president local de la formació. D'aquesta manera, Cortés pren el relleu a Cristina Paraira, que després de les eleccions catalanes del 27S va deixar Unió per integrar-se a Convergència. L'objectiu dels democristians és clar, tal com destaca el nou líder santcugatenc en declaracions al TOT: "Volem recuperar la nostra representació institucional a l'Ajuntament". Unió ja no té representació al ple municipal, ja que els tres regidors que tenia a l'inici de mandat han anat deixant el partit els últims mesos.

Per aconseguir tornar al ple, Cortés ha assegurat que Unió participarà activament de la vida social, cultural, esportiva, associativa... de Sant Cugat amb la intenció de "continuar sent un referent polític més de la ciutat". A més, el nou president ha reivindicat que Unió és coresponsable del model de ciutat santcugatenc, ja que han estat el govern des dels anys 80: "Tenim clar que no ens podem atribuir el 100% el model, però ningú ho pot fer". "Podem aportar tota la nostra experiència i els nostres valors humanistes", ha recalcat.

Una qüestió important pel futur del partit a Sant Cugat passa per la situació d'Unió en el conjunt del país: "Nosaltres ens centrem en política local, però Unió ha de reaparèixer sí o sí en un futur breu en el mapa polític català". A més, ha volgut deixar clar que ells no renuncien "a tot el bagatge de CiU".

L'assemblea celebrada el 23 de febrer també va aprovar tot el comitè executiu local que estarà liderat per Xavier Cortés: Teresa Vilaseca, Carles Toda, Manel Vila, Salva Montes, Jaume Martín, Oriol Molins, Lluís Mestres i Albert Martell.

Nou regidor

Xaiver Cortés va ser el número 12 de les llistes electorals de CiU a les passades eleccions municipals i per tant es va quedar a les portes d'entrar al Ple (CiU va obtenir 11 regidors). Així, en cas de renúncia d'algun dels regidors actuals de Convergència, ell seria el primer de la llista: "Fins a final de mandat continuo sent candidat i, arribat el cas, òbviament assumiria l'acta de regidor".

A l'inici del mandat (juny 2015), a Sant Cugat hi havia set regidors de Convergència, tres d'Unió i un independent, tots en el grup municipal de CiU. Amb el pas dels mesos i el trencament de la federació pel procés sobiranista, Carles Brugarolas va deixar Unió per sumar-se a Demòcrates i Esther Salat i Cristina Paraira van canviar els democristians pels convergents. Amb tot, actualment hi ha deu regidors de Convergència i un de Demòcrates.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem