Valldoreix exigeix "l'alliberament immediat" de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart

PDeCAT-Demòcrates-Actuem, CUP-PC i ERC-MES acorden una moció d'urgència de suport als líders d'ANC i Òmnium

L'EMD de Valldoreix ha exigit "l'alliberament immediat" de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, empresonats de forma preventiva per l'Audiència Nacional i acusats d'un delicte de sedició per les manifestacions del 20 i 21 de setembre a la conselleria d'Economia. La Junta de Veïns va aprovar per majoria, amb els vots favorables de CUP-PC, ERC-MES i PDeCAT-Demòcrates-Actuem i el rebuig de Cituadans; una moció de rebuig a l'empresonament dels líders de l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium.

El text, que ha sorgit de l'Associació Catalana de Municipis i l'Associació de Municipis per la Independència, assegura que l'estat espanyol "va tornar a creuar una línia vermella en qualsevol democràcia a l'Europa del segle XXI" amb l'empresonament de "persones per manifestar-se pacíficament, tenir idees diferents i donar veu al poble".

Segons la moció aprovada, "empresonar representants de la societat civil forma part de l'estratègia de l'Estat per tensar, crispar i radicalitzar un conflicte polític". "L'objectiu final és desactivar tota la societat civil. Volen dividir-nos com a poble i trencar la nostra cohesió social", afegeix el document.

A banda d'exigir l'alliberament immediat de Sánchez i Cuixart, els partits sobiranistes també van "denunciar la manca de separació de poders a l’estat espanyol, així com la manipulació i coacció dels mitjans de comunicació" i van demanar a les institucions europees "que no continuïn donant l’esquena a Catalunya davant accions pròpies d’una dictadura".

"No són presos polítics"

La vocal de Ciutadans, Susanna Casta, no va donar suport a la proposta, tot i que va considerar que la jutgessa havia estat massa "dura" per enviar-los a presó incondicional. "El govern espanyol ho està fent de la pitjor manera possible", va assegurar. Tot i això, sí que considera que els 'Jordis' van cometre un delicte durant les manifestacions, tot i que no comparteix la presó sense fiança. Tampoc els considera presos polítics. Finalment, va mostrar la seva preocupació per la situació de "tensió i crispació" de la societat catalana: "No ha estat Madrid, ens ho hem fet nosaltres sols".

"En el segle XXI és molt ridícul parlar de sedició, em fa molta llàstima. Exigim la llibertat de les dues persones perquè no han fet res i són presos polítics", va destacar el vocal de l'ERC-MES a Valldoreix, Noël Climent.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem