Protesta a l'escola L'Olivera per les retallades

Els mestres i les famílies del centre públic han expressat el seu malestar abans de l'inici de les classes

Els més petits s'han sumat a la protesta. FOTO: Núria Barnils Els més petits s'han sumat a la protesta. FOTO: Núria Barnils
"S'estan carregant la qualitat de l'educació i les mesures del govern català van en contra del futur dels nens i nenes". Aquest és el motiu pel qual els mestres i les famílies de L'Olivera s'han manifestat aquest dijous 10 de maig, segons explica la docent del centre, Sandra Pérez.

Pérez explica algunes conseqüències que pateix l'escola arran de la disminució del pressupost en ensenyament: "El proper curs tindrem un docent menys i se'ns suma una hora lectiva". Afegeix que "d'aquesta manera, el govern vol que en cas baixa per malaltia sigui un mestre de l'escola qui assumeixi la feina del company, per estalviar-se la despesa d'un substitut". Aquesta mestra, a més, expressa la preocupació per part del centre davant la possibilitat que es prescindeixi dels mestres de reforç o d'educació especial, ja que "és un pas enrere en el camí fet fins ara en la inclusió de nens i nenes amb dificultats".

Els alumnes d'aquest centre de primària i els seus avis i àvies s'han afegit a la protesta, amb missatges com la d'una nena que deia: "Tinc dret a una educació pública i de qualitat"; o la dels seus avis:  "Volem una escola i una educació pública i de qualitat per als nostres néts i nétes".

A banda de la protesta d'aquest dijous al matí, l'escola d'educació primària L'Olivera esta fent altres accions per expressar el seu desacord amb les mesures del govern. "El passat mes d'abril es va crear una assemblea de docents dels centres públics de la ciutat i presentarem un manifest en el proper Ple Municipal".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem