8 fonts per descobrir a Collserola

Descobreix algunes de les fonts més boniques del Parc Natural de Collserola

El Parc Natural de Collserola compta amb desenes de fonts pels seus boscos, algunes d'elles naturals i altres construïdes pels humans durant el segle XX. El mes d'agost pot ser un bon moment per descobrir aquests paratges bucòlics de la serralada i que sovint són pocs coneguts. Les zones d'ombra són protagonistes en aquestes fonts i això farà que la nostra passejada sigui més còmode. Us recomanem vuit fonts que podeu visitar a Collserola i fer excursions des de Sant Cugat del Vallès. A la part inferior de la notícia, hi ha un mapa interactiu amb els vuit fonts ubicades.

1. Font d'en Ribas. FOTO: Artur Ribera

Font Ribas Collserola

Aquesta font d’estil modernista és de les més boniques del parc i es caracteritza per recobriment de peces de mosaic de colors (trencadís fet famós per Gaudí) que estava de moda a l’època. Es va construir al voltant de 1909.

2. Font Groga. FOTO: Artur Ribera

Font Groga Collserola

És una construcció gran, de planta semicircular; la paret és d’obra arrebossada que forma diverses arcades. A la part central hi ha el frontal de la font d’on brolla un petit rajolí a la bassa, situada a nivell de terra. Aquesta és una font ferruginosa o rovellada on l’aigua ha passat per pissarres negres o altres roques amb sulfurs que al rajar deixen els dipòsits groguencs.

3. Font d'en Sert. FOTO: Artur Ribera

Font Sert Collserola1

Bonica construcció formada per un frontal amb un acabat superficial de peces de mosaic blanc i unes altres de color verd que formen el nom de la font. L'entorn és privilegiat i és una de les parades habituals dels excursionistes a Collserola. Hi ha una taula de pedra. És de les que raja més aigua de totes les fonts de Collserola.

 

4. Font de Sant Vicenç del Bosc. FOTO: Artur Ribera

Captura de pantalla 2018 07 18 a las 11.33.34

Aquesta font se situa al costat del torrent de Can Gordi. Al costat, sobre un turó, es troben les restes de l’ermita de Sant Vicenç. Aquesta font, documentada ja en el segle x, ja no raja. La part frontal és d’obra de pedra vista amb la part superior acabada amb un arc semicircular. El tub és de ferro colat. Per visitar tant l’ermita com la font és millor anar per la rambla de Can Bell.

5. Font de l'Arrabassada. FOTO: Artur Ribera

Arrabassada Collserola

Conjunt artístic i espectacular format per tres fonts en una gran esplanada. La construcció és de pedra arrebossada de ciment que té tota l’alçada del marge i agafa unes formes voluminoses i irregulars que recorden la Pedrera. Prop del Casino de la Rabassada. Dues de les fonts ragen.

6. Font de la Rata. FOTO: Artur Ribera

Font de la Rata

Font de la Rata, a prop de la Masia de Can Borrel. Mal conservada i sense aigua, però una font molt bonica i amagada. A pocs metres hi ha un gran banc acabat amb peces de mosaic de molts colors i que representen diversos motius. Durant anys la font va estar amagada per la vegetació fins que va ser descoberta.

7. Font de Sant Pau. FOTO: Artur Ribera

Font Sant Pau Collserola

Està situada a la llera d’un rierol d’aigües cristal·lines i rodejada d’una abundant vegetació de la qual en destaquen uns gran plàtans. El doll i la pica estan dins una construcció ornamental feta de pedra vista en forma de cova.

3. Font de l'Ermetà. FOTO: Artur Ribera

Font de Ermeta Collserola

Ubicada en la confluència amb el torrent de Can Bell hi ha aquesta font, sota d’una alzina molt grossa. Aquesta font s’alimenta d’una mina que hi ha sobre del marge.

 
 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem