Així s'ha viscut el Dia Internacional de la Dona a Sant Cugat

Diferents actes reivindicatius i de suport a la vaga feminista han ocupat la jornada

La commemoració del Dia Internacional de la Dona s'ha fet sentir aquest dimecres, 8 de març, a Sant Cugat del Vallès. I és que el comitè de la Vaga feminista de Sant Cugat ha sortit al carrer organitzant diferents accions que han estat seguides per part de la ciutadania. Unes accions a les quals cal sumar les organitzades per l'Ajuntament i diferents entitats i associacions de la ciutat.

La jornada reivindicativa ha començat de bon matí, quan un piquet format per unes vint manifestants ha saltat a les vies del tren al voltant de les set del matí a l'estació de Sant Cugat i ha obligat a tallar el servei de trens a la línia del Vallès durant dues hores. Els Mossos han desallotjat les vies al voltant de les nou del matí i el servei s'ha restablert.

Mireu les imatges de la jornada del 8 de març a Sant Cugat.

Després de la protesta a les vies del tren, un piquet del comitè de la Vaga Feminista ha recorregut els carrers del centre del municipi per explicar a treballadores de comerços la jornada de vaga i el seu dret a sumar-s'hi. D'altra banda, al matí han aparegut pintades en algunes cadenes de supermercats a Sant Cugat, com és el cas del Condis i de l'Àrea de Guissona de l'avinguda de Cerdanyola.




Més tard, centenars de santcugatencs i santcugatenques s'han sumat a la cercavila organitzada pel Comitè de la Vaga Feminista. A les dotze del migdia, la plaça de l'estació s'ha omplert de persones que s'han volgut sumar al recorregut per mostrar el seu suport a la vaga feminista i denunciar les desigualtats de tot tipus entre homes i dones. És la manifestació feminista més gran que s'ha fet mai a Sant Cugat.

Paral·lelament, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha volgut donar suport a les mobilitzacions i activitatsMercè Conesa, ha volgut donar suport a les mobilitzacions i activitats organitzades amb motiu del Dia Internacional de la Dona pronunciant un manifest a les 12 hores davant l'ajuntament. El manifest ha servit per destacar la importància del poder de les dones dins la totalitat de la societat.




La cercavila ha finalitzat a la plaça del Rei, on s'han fet activitats durant la jornada, fins a les 17.30 hores, quan ha començat la manifestació unitària del 8 de març a la plaça d'Octavià. Una manifestació convocada per ERC, JERC, ICV, Dones amb Iniciativa, Podem, Procés Constituent i Moviment d'Esquerres que ha recorregut el centre de la ciutat fins a la plaça de Lluís Millet. Des d'allí, els manifestants han agafat els FGC fins a Barcelona per participar de la manifestació unitària a la capital catalana.
 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem