Decepció entre les famílies de La Mirada per un nou retard en la construcció de l'escola

L'Associació de Famílies de La Mirada assenyala l'Ajuntament per la "falta de previsió"

Les famílies de La Mirada han reaccionat amb "decepció" al nou endarreriment en la construcció de l'edifici definitiu de l'escola. Un centre educatiu que es va posar en marxa el curs 2016-2017 en mòduls prefabricats i que, des de llavors, acumula nombrosos retards en la construcció de l'edifici. El darrer ha arribat després que cap empresa s'hagi presentat a la licitació de les obres, presumiblament per l'encariment de les matèries de construcció que no queda recollit en un pressupost del 2019. L'última data del govern municipal per posar en marxa la nova escola, al primer trimestre de 2024, tampoc es complirà. Per ara, no tenen nova data.

Més info: La Mirada parada, de moment: cap empresa es presenta al concurs per a la construcció

"Hi ha decepció", reconeix Carles Mercader, secretari de l'Associació de Famílies d'Alumnes de La Mirada, que lamenta que tot plegat ho estan pagant els infants. En aquest sentit, assenyala la tasca de l'Ajuntament: "Vam avisar que un pressupost del 2019, ningú te’l compra el 2022. Fa mesos ja se sabia que els preus s’havien incrementat un 20-25% en la construcció. Però es va seguir endavant".

A la decepció se suma un sentiment d'incomprensió: "Ens sorprèn que amb la quantitat de funcionaris de l’Ajuntament, no siguin capaços d’avançar-se a aquestes coses. A l’empresa privada seria intolerable i hi hauria dimissions. Al sector públic no passa res". 

El recurs d'Adenc

Un altre motiu que ha fet aturar el procés de licitació de les obres són els recursos presentats per l'Associació de Defensa i Estudi de la Natura, que volen aturar la construcció perquè ho consideren una "agressió irreperable" al Bosc de Volpelleres. Des de l'AFA de La Mirada també es mostren crítics amb el seu paper: "Enlloc de parlar amb nosaltres, volen posar pals a les rodes".

"Estem fent una escola, un equipament essencial de cohesió a la nostra societat"

Mercader demana diàleg a l'entitat ecologista i que coneguin de prop la situació actual de l'escola. "Estan criticant una tala d’uns arbres que és la meitat dels que es van talar per fer la pavimentació del circuit de Volpelleres. I no es van queixar. Ara, per fer una escola, sí que es queixen", lamenta el secretari, que demana prioritzar els interessos col·lectius. "Estem fent una escola, un equipament essencial de cohesió a la nostra societat. No entenc que veïns no vegin aquesta necessitat, ni que el Consistori pugui fer aquestes errades", afegeix.

Més info: Adenc denuncia "irregularitats" en el procés de licitació de La Mirada

"Que hi hagi una escola en el bosc aporta més beneficis que perjudicis", argumenta. 

La situació actual de l'escola

El nou retard provocarà que l'escola La Mirada segueixi encara més temps amb mòduls prefabricats i una situació de provisionalitat. "Demanem que durant el mentrestant, que serà més llarg, hi posin tots els esforços possibles. Tenim grans mancances que estem pagant les famílies", apunta Mercader. La falta d'espai al pati, la manca d'un menjador o de gimnàs i el poc espai pel professorat són algunes de les seves reclamacions. "L’escola va creixent, hi ha més professors, i es fa difícil seguir el projecte educatiu", denuncia. Ara, és probable que hi hagi infants que passin tota l'etapa educativa en barracons. 

A més, des de l'AFA apunten que les famílies estan assumint de la seva butxaca costos per millorar la infraestructura o mobiliari. "Estem pagant infraestructures que l’Ajuntament o el Departament haurien de posar. Com que no tenim edifici, haurien de fer un esforç", reclama a les administracions. Fa unes setmanes, les famílies del centre ja van organitzar un seguit de manifestacions per denunciar les mancances que patien.

Més info: Una manifestació acaba amb una setmana de protestes de les famílies de La Mirada

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem