Comín proposa la compra de l'Hospital General per convertir-lo en un centre públic

D'aquesta manera es donaria resposta a la demanda històrica d'un hospital públic per l'àrea de Sant Cugat, Rubí, Castellbisbal...

El conseller de Salut, Toni Comín, ha anunciat aquest 21 d'octubre a Catalunya Ràdio que han fet una proposta per adquirir en propietat l'Hospital General de Catalunya, amb l'objectiu de convertir-lo en el centre hospitalari públic de referència per a tota l'àrea de Sant Cugat, Rubí, Castellbisbal... La Generalitat està en procés d'excloure l'Hospital General de la xarxa pública, fet que s'havia de produir el 31 de desembre, i les negociacions amb els treballadors estaven encallades. Si aquesta operació no es du a terme, Salut mantindrà el trasllat de l'activitat pública que es deriva a l'HGC a Terrassa.

"La compra d'aquest hospital és de 50 milions d'euros; menys del què ens suposaria construir dos hospitals nous", ha indicat el conseller. Amb aquesta proposta, es donaria resposta a la demanda històrica d'un hospital públic en aquesta àrea de Sant Cugat i Rubí, projecte que estava aturat per falta de pressupost. "Aquest hospital és el que faltava a la xarxa hospitalària catalana pública", ha apuntat el conseller, que ha afegit que encara no han rebut resposta de l'empresa propietària.

Comín ha garantit que es quedaran amb tot el personal actual de l'Hospital General. "Els treballadors hi guanyen perquè passen del conveni privat al públic i, per tant, milloren les seves condicions", ha afirmat. Cal apuntar que en les últimes setmanes, els treballadors de l'Hospital General s'havien oposat frontalment a la sortida del centre de la xarxa pública i havien preparat mobilitzacions.

"Amb aquesta compra hi guanyen els pacients del Vallès", ha afegit. El titular de Salut també ha explicat que aquesta possible compra no modifica el trasllat de part de l'activitat que actualment té derivada, i es manté previst per l'1 de gener vinent.

L'empresa, sense notícies

QuironSalud, propietari de l'Hospital General, ha enviat un comunicat assegurant que no han rebut cap comunicació formal de la proposta anunciada pel conseller de Salut. Tot i això, segons ha publicat l'Agència Catalana de Notícies, Comín ha reiterat després que sí que s'ha fet una oferta per adquirir l'hospital.

El conseller ha explicat que hi ha hagut converses entre alts directius de les dues bandes i que els responsables de l'empresa tenen documentació per avaluar. Comín ha reconegut que el preu no està tancat però que es fa un peritatge per saber quant val l'equipament i per això, l'oferta inicial és al voltant dels 50 milions d'euros.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem