UGT celebra la possibilitat que la Generalitat compri l'Hospital General

UGT es mostra crític amb Comissions Obreres i es desmarca de les mobilitacions anunciades

La Unió General de Treballadors (UGT) ha qualificat "de gran notícia" l'anunci del conseller Toni Comín de fer una oferta per adquirir en propietat l'Hospital General de Catalunya i convertir-lo en un centre hospitalari 100% públic. "Ha sigut una sorpresa molt grata, des de la UGT sempre hem defensat amb la boca plena per una sanitat pública de qualitat per a tothom", ha destacat la responsable de sanitat del Vallès Occidental del sindicat, Susanna Garcia.

Tot i això, Garcia ha demanat que la proposta "es plasmi en un paper" i que "les parts s'asseguin a parlar". "No sabem com ho farà ni quins són els plans, però esperem que sigui real", ha afegit la representant sindical, que ha afirmat que si finalment la Generalitat adquireix l'Hospital General, seria "bo per tothom: pels usuaris de la zona i pels treballadors, que obtindrien uns beneficis laborals". "Nosaltres hem defensat que sigui tot públic i això és una gran notícia".

Des d'UGT també s'han mostrat molt crítics amb la posició de Comissions Obreres, que té majoria en el comitè d'empresa de l'Hospital General. "M'entristeix dir que no ha estat possible la unitat de treballadors i sindicats", ha apuntat Garcia, que ha afegit que el seu objectiu sempre ha estat "transmetre tranquil·litat als treballadors". UGT també acusa CCOO de no convidar-los en el comitè de crisi que s'ha format per abordar la sortida de l'Hospital General de la xarxa pública.

El membre d'UGT al comitè d'empresa, Carlos Herrera, també s'ha desmarcat de les mobilitzacions anunciades des del mateix comitè per aquest diumenge a Sant Cugat: "No és el moment, la situació està molt tensa i no volem estirar més la corda i que acabi tot a norris".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem