Denuncien que retenen una dona que protestava per l'habitatge durant la visita de Torra

La dona fa dies que es concentra despullada davant l'ajuntament de Sant Cugat per reclamar habitatge digne

Diverses entitats de Sant Cugat han denunciat a través de les xarxes socials que els Mossos d'Esquadra han retingut a una dona que protestava per l'habitatge durant la visita del president Quim Torra aquest diumenge a Sant Cugat. Es tracta de la Iolanda, una dona que des del passat 12 de setembre està concentrada despullada davant de l'ajuntament de Sant Cugat per reclamar un habitatge digne. L'Ajuntament de Sant Cugat va assegurar que els Serveis Socials estan pendents del cas.

Més info: Una dona protesta despullada a les portes de l'Ajuntament pel dret a viure a Sant Cugat

Segons el Sindicat de Llogaters, el Comitè de Defensa de la República i Arran Sant Cugat, els Mossos d'Esquadra van retenir la Iolanda durant la inauguració de la plaça de l'U d'Octubre aquest 16 de setembre, que va comptar amb la presència del president de la Generalitat. Totes tres entitats han convidat els santcugatencs a concentrar-se aquest dilluns a les portes de l'ajuntament de Sant Cugat en defensa del dret a l'habitatge, a partir de les 19.30 h.

"Aquesta és la República dels drets socials de què parles, Quim Torra? Mossos reduint ara a Sant Cugat la Yolanda, una dona que protesta per trobar-se sense accés a un habitatge digne. Estem fartes de discursos falsos, traieu-vos la careta!", ha denunciat Arran a través de Twitter, adjuntant una imatge en què es veu diversos agents dels Mossos amb la dona.

Més info: El Sindicat de Llogaters convoca una manifestació davant de l'Ajuntament

"Fer un Sant Cugat també és utilitzar els Mossos per treure del mig les persones que es manifesten per un habitatge? Fer un Sant Cugat és amagar els problemes de la gent darrere l'escenari?", han afegit des del Sindicat de Llogaters. També s'ha afegit a les denúncies el Comitè de Defensa de la República de Sant Cugat: "Mentre a la inauguració de la plaça de l'U d'Octubre l'alcaldessa i el president de la Generalitat parlaven de llibertat i drets socials, els mossos d'esquadra retenien darrere l'escenari a una dona per realitzar una protesta en defensa del dret a l'habitatge".

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem