Desarticulen dos grups criminals que cultivaven marihuana a Sant Cugat

Els detinguts exportaven amfetamina-speed i haixis amagats a l'interior de llibres infantils

La Guàrdia Civil ha desarticulat dos grups criminals liderats per ciutadans romanesos que exportaven al Brasil amfetamina-speed i haixix amagats a l'interior de llibres infantils de Dràcula. Es tracta de publicacions amb pàgines desplegables que contenien al seu interior bosses amb la substància en pols.

La policia ha detingut cinc persones per pertinença a grup criminal, delictes contra la salut pública, falsedat, usurpació d'immoble i defraudació de fluid elèctric i n'està investigant dues més.

La xarxa criminal també es dedicava al cultiu de marihuana per a la producció d'haixix i la seva distribució a les localitats de Sant Cugat del Vallès, Sant Celoni, Sabadell, Mataró i Barcelona.

La Guàrdia Civil va escorcollar dos domicilis als barris de Valldoreix i La Floresta de Sant Cugat del Vallès i un a Sant Celoni, on va trobar plantacions de marihuana i va decomissar 1.331 plantes, 2.053 grams d'haixix i 913 de marihuana processada i disposada per a la venda.

L'operació, que s'ha denominat 'Joguina billar' va arrencar entre els mesos de març i juny del 2016 quan la policia va intervenir a l'Aeroport de Barcelona set paquets amb destinació Brasil que portaven al seu interior diversos llibres infantils amb el títol de Dràcula.

Cada llibre estava format per pàgines en tres dimensions i cada pàgina portava oculta al seu interior una bossa amb substància en pols, que va resultar ser amfetamina – speed. Els agents van decomissar 14,5 quilos d'aquesta droga i 1.841 grams d'haixix.

En tots els enviaments les dades del destinatari eren falses i en els registres domiciliaris que es van dur a terme amb posterioritat es van descobrir materials per la confecció d'aquestes publicacions: impressores, plastificadores, targetes de plàstic en blanc, cartutxos de tinta, entre altres elements.

A partir d'aquesta operació la Guàrdia Civil va començar a treballar sobre altres línies d'investigació que van portar a la identificació de dos grups criminals, liderats per tres individus de nacionalitat romanesa.

El gener del 2017 es van detenir cinc persones, tres d'origen romanès, una de nacionalitat argentina i una altra espanyola, i es van investigar dues més de nacionalitat espanyola, a les qui s'acusa de delictes de pertinença a grup criminal, tràfic de drogues, falsedat, usurpació d'immoble i frau de fluid elèctric.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem