El 85% de la fracció de la resta es podia reciclar, segons l'autòpsia de residus

Sant Cugat està immersa dins la Setmana Europea de Prevenció de Residus i aquest dissabte ha analitzat els residus

Sant Cugat és la segona ciutat catalana on més es recicla, segons dades de l'Idescat. Tot i això, sembla que el reciclatge és una assignatura pendent pels santcugatencs, i si ho és per Sant Cugat, que és un dels llocs on més es recicla del país, ho és per Catalunya també. Així es desprèn de l'autòpsia de residus que s'ha fet aquest dissabte, 19 de novembre a Sant Cugat.



Dins del la Setmana Europea de Prevenció de Residus, l'Ajuntament de Sant Cugat ha organitzat una 'autòpsia de residus' per determinar si se separa bé o no la brossa a la ciutat. Així de la fracció de resta analitzada s'ha terminat que un 85% del contingut era impropi i que podia haver estat reciclat. Així també, un 35% del contingut de la fracció d'envasos també era impròpia i era brossa que no havia d'anar al contenidor groc.



Aquesta iniciativa comptarà amb una segona activitat, 'R-festa' que s'organitza dissabte 26 de novembre entre les 11 h i les 15 h hores a la rambla del Celler. Es tracta d'una fira que, sota el lema "Repara, restaura i reutilitza", pretén fomentar el reciclatge entre la ciutadania.



Aquesta fira comptarà amb una mostra que ofereixen comerços de Sant Cugat dedicats a la reparació i la venda de segona mà, un mercat de segona mà de l'Ateneu, un estand de la prevenció de residus de l'AMB, jocs infantils amb Guixot de 8 i finalment també comptarà amb un taller de fabricació de menjadores fetes amb envasos reutilitzats amb l'associació santcugatenca per a la protecció del paisatge "El Mussol".

El vidre es pot reciclar FOTO: Lali PuigLes expertes fent l'autopsia FOTO: Lali Puig

Més informació
 
Comentaris

Destaquem