El PSC porta l'expropiació de Cal Castillo davant els serveis jurídics

El grup socialista de Sant Cugat considera que es podria estar vulnerant la legalitat i reclamen una memòria justificativa del projecte

El grup municipal del PSC a Sant Cugat ha posat en mans dels serveis jurídics del partit l'expropiació per part de l'ajuntament de Cal Castillo. Un acord al qual s'arribava durant el ple municipal del mes de gener, celebrat dilluns dia 18, amb els vots a favor de Convergència i del regidor de Procés Constituent, Dimitri Defranc, amb les abstencions del PP i ERC-MES i el vot en contra de la CUP, Cs, PSC i ICV-EUIA.

No hi ha una memòria justificativa perquè hi hagi aquesta expropiació”, ha explicat el portaveu municipal Pere Soler. “Si se'ns digués que s'expropia per solucionar el problema, hi estaríem d'acord, però que es digui que es farà una granja escola, quan l'última paraula la té el Parc de Collserola, no s'ajusta a la realitat”, ha afegit.

Per Soler, la creació d'una granja escola en aquest espai “genera problemes de seguretat i de salubritat”, ja que “la zona és de difícil accés en cas d'incendi, no hi ha zona habilitada d'aparcament, i no hi ha un sistema de clavegueram adequat”.

La formació demana a l'Ajuntament que faciliti “un estudi d'adequació pel Parc de Collserola, un estudi de mobilitat, un estudi de riscos forestals per part de Protecció Civil, un informe de l'Agència Catalana de l'Aigua pel que fa als vessaments de purins, una memòria explicativa del projecte i una memòria econòmica de tot el projecte”.

L'objectiu és “invalidar aquest acord encara que estigui aprovat per ple”, perquè “suposaria la consolidació d'una activitat il·legal en un lloc no ordenat”. “Si s'expropia per quedar-se amb aquest sector, i per recol·locar els animals, hi estaríem a favor, però no volem que s'enganyi la ciutadania”, ha aclarit Soler, sentenciant que “la solució és expropiar i adequar la zona forestal a l'entorn”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem