El Quinto, el joc que es juga de tarda, nit i matinada

El Quinto, que aquest 2016 complirà 14 anys, s’ha convertit en un clàssic del Nadal

Dins de les activitats que es faran a l’interior de l’Envelat, una de les que destaquen és el Quinto de Nadal. Aquest peculiar bingo, al qual juguen grups d’amics i famílies senceres i que s’allarga durant tarda, nit i algunes matinades, s’estrenarà aquest divendres 23 de desembre, i es continuarà celebrant durant el 25, 26, 27, 28 de desembre.

El joc s’allargarà de les 19.00 h a les 02.00 h en vigílies de festius, i fins a la 01.00 h els dies laborables. El Quinto, que aquest 2016 complirà 14 anys, s’ha convertit en un clàssic del Nadal, va registrar una afluència de 18.000 persones l’any passat i va repartir 8.200 € en premis. Una de les singularitats del joc és el seu ambient festiu del qual s’encarreguen els lloros i les cotorres en recitar els números que surten en clau d’humor, a més dels participants, que els segueixen responent a les qüestions que plantegen aquests oradors i que aquest any seran personalitats locals.

Jugar al Quinto

La mecànica d’aquest joc és senzilla, cada persona disposa d’un cartó amb números de l’1 al 90. Aquests estan distribuïts en files de cinc i a la vegada formen sis requadres. El joc consisteix a marcar els números que el lloro o la cotorra, encarregats d’extreure les boles numerades diuen tot cantant. El primer jugador que marca una fila de números fa quinto i guanya el joc. Per celebrar el Quinto 2016, l’organització de l’esdeveniment, Cal Temerari, ha celebrat durant el passat mes de novembre uns tallers de lloros i cotorres amb l’objectiu d’ensenyar com dir els números i aprendre les frases mítiques del joc.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem