Les activitats imprescindibles del Nadal a Sant Cugat

Fins a l'arribada dels Reis, la ciutat viu immersa en la celebració d'aquestes dates amb propostes per a tots els gustos i edats

Sant Cugat ja respira Nadal. Ho fa amb els llums de colors que il·luminen els carrers, amb els horaris especials dels comerços, la pista de gel, el trenet Sant Cugat Express, i, sobretot, amb multitud d'activitats que omplen carrers i equipaments.

Una de les principals novetats d'enguany és la recuperació de l'Envelat, que s'ubicarà al Parc de Ramon Barnils, però tampoc hi faltaran els grans clàssics com el Quinto, els concerts de Nadal, les representacions teatrals, les festes de Cap d'Any i les cavalcades de Reis.

El TOT Sant Cugat recull aquestes activitats perquè no us perdeu res. Unes activitats que van començar amb l'encesa de llums de Nadal el dia 2 de desembre i que es recullen en el programa Un Nadal amb molt de joc, que presentava més de 170 activitats per aquests dies.

Música a totes bandes

Nadales al carrer pel centre de Sant Cugat. FOTOS: Lali Puig

Sense cap mena de dubte, la música és una de les grans protagonistes del Nadal. L'Escola Municipal De Música serà l'escenari els pròxims dies de diferents concerts. L'Orquestra Simfònica Fusió Sant Cugat, dirigida per Xavier Pagés, oferirà el Concert de Nadal Simfònic el 17 de desembre a les 11 hores. Més tard, l'Orquestra Moderna Fusió oferirà un Nadal amb Swing a les 13 hores. Diumenge 18 serà Teatre Musical Aula de So que faci el seu concert de Nadal en aquest espai a les 12 hores.

D'altra banda, també serà l'escenari de les actuacions de les diferents agrupacions musicals de l'Escola i del Conservatori. Seran el 21 i 22 de desembre, a partir de les 17.30 hores.

El Teatre-Auditori també és un dels escenaris dels concerts nadalencs d'aquests dies. Diumenge 18 acollirà el Concert de Nadal de la Gent Gran a les 12 hores, i a la tarda, a les 19 hores, la Cantata de Nadal Molsa, suro, paper de plata, de Camerata Sant Cugat. Ja dia 20 hi ha prevista la conferència musicada i el concert de Nadal del Duo Almiron-Reguera a les 20.30 hores, i dimecres 21, Scrooge, fem un musical per Nadal.

Per tancar l'any, l'Orquestra Simfònica Sant Cugat oferirà dues sessions del tradicional Concert de Valsos i Danses. Serà el 27 de desembre a les 21 hores, i el dia 28 a la mateixa hora.

A més, la música arribarà a altres escenaris de la ciutat. El Centro Popular Andaluz acull el Concert Coral de Nadal organitzat per la Societat Coral la Unió Santcugatenca el 17 de desembre a les 18.30 hores. I el mateix dia a les 21 hores, a l'Església del Monestir, hi haurà el Concert de Nadal del Cor Aglepta.

Igualment, les nadales tornen als carrers. Dilluns 19 ho faran al Barri de Sant Francesc a partir de les 17.30 hores amb els diferents cors del barri, i els cors infantils de la ciutat recorreran l'eix comercial i la plaça de Barcelona el dia 22 de desembre des de les 17 hores.

La música també arribarà a la Llar d'Avis de la Parròquia amb Toni Subirana canta la poesia de Nadal el 23 de desembre, a les 18 hores.

A l'escenari!

Pedra i Sang. FOTO: Lali Puig

Els espectacles nadalencs són també una de les apostes del Nadal a Sant Cugat. Dimecres, dia 14, els Tallers infantils el Casal de Mira-sol porten en seu Espectacle de Nadal al Casal a les 17 hores. Mentrestant, Can Ninot acull diferents representacions de l'espectacle Un conte de Nadal amb titelles.

El Poema de Nadal de Josep Maria de Sagarra centra les propostes del dissabte 17 de desembre. D'una banda, amb la versió que es representarà al Teatre de Mira-sol a les 21 hores, amb Joan Massotkleiner i Toti Soler. De l'altra, amb el muntatge de l'Associació Amants del teatre Per Nadal, fem el Poema, a les 21 hores a l'Escola Municipal de Música.

Ja dimecres, dia 21, Els Pastorets tornen al Casal de Mira-sol a les 19 hores. Un espectacle que es repetirà el dia 26 a la mateixa hora, i que arribarà a la UREF de La Floresta el mateix dia 26 i dia 27 amb els Pastorets de la Floresta a les 19 hores. Mentrestant, la Biblioteca de Volpelleres acull la representació d'Un conte de Nadal el dijous 22 a les 19 hores. També a Mira-sol es podrà gaudir de la Mostra de Nadal dels Tallers de Teatre Sílvia Servan el 23 de desembre a les 20 hores, i la Biblioteca Marta Pessarrodona acollirà tres passis, dia 27, del muntatge Cosas que no se olvidan fácilmente. La proposta es repetirà dia 29 i dia 30.

D'altra banda, la Biblioteca de Volpelleres acull, dia 27 a les 18 hores, Un Garbuix, adreçat als més petits, i dia 30, a la mateixa hora, Per art de màgia. Mentrestant, Eva Tataret portarà Contes de Nadal i més a l'Ateneu el dia 28 de desembre, i el 2 de gener, a les 18 hores. El mateix dia, a la Biblioteca Central a les 20 hores, es representarà Contes de Nadal de Truman Capote.

Tot plegat, sense oblidar el muntatge nadalenc per excel·lència a Sant Cugat, Pedra i Sang, que es podrà veure en sis sessions del 25 al 28 de desembre a la Sala Capitular del Monestir de Sant Cugat, i el muntatge Figuretes i cançons que tancarà les propostes els dies 7 i 8 de gener al Centro popular Andaluz.

No hi falten els pessebres

Un dels pessebres del carrer del Carme FOTO: Artur Ribera per l'Ateneu

Una de les grans tradicions del Nadal és la presència de pessebres a les llars i en espais públics. Durant aquests dies, fins al 15 de gener, es pot gaudir de la mostra "Pessebres i figures" a la Casa Abacial. D'altra banda, divendres, dia 16, s'inaugura el tradicional Pessebre de Sant Cugat a la plaça de Barcelona a les 18 hores.

Els jardins de la Residència Sant Cugat, per la seva banda, seran l'escenari d'un Pessebre vivent el 19 de desembre a les 17.30 i les 18.30 hores. També torna el Pessebre vivent de Sant Cugat, que serà el 24 de desembre a les 18 i les 19 hores als jardins del Monestir.

D'altra banda, s'han organitzat diferents recorreguts pels pessebres del nucli antic de la ciutat, que seran els dies 23 i 29 de desembre, i 3 de gener, a les 18 hores.

Quintos i Cap d'Any

El Quinto de Nadal anterior a la ZEM Rambla del Celler. FOTOS: Lali Puig

A més de Pedra i sang, hi ha un seguit de clàssics d'aquestes dates que no hi falten. Entre ells, els Quintos. A la Floresta se celebrarà el 16 de desembre a les 19 hores a la UREF, i a les Planes, el dissabte 17 a les 21 hores. Al centre, enguany l'activitat es trasllada a l'Envelat del Parc de Ramon Barnils, on es podrà jugar de dia 23 a dia 28.

L'altre clàssic és la celebració de la nit de Cap d'Any. A Sant Cugat s'han organitzat dues festes populars, com ja passava l'any passat. D'una banda, la tradicional Festa de Cap d'Any del pavelló que enguany es trasllada a l'Envelat del Parc de Ramon Barnils. Música en directe i festa fins a les 5 de la matinada!

D'altra banda, els joves d'entre 12 i 17 anys tenen la seva festa al Casal Torreblanca fins a les 3 de la matinada.

Tallers i més!

Cursa de Sant Silvestre. FOTOS: Lali Puig

Durant aquestes setmanes, a més, hi ha diferents tallers a la ciutat que tenen el Nadal com a protagonistes. Decoració, cuina i molt més perquè tothom hi trobi el seu espai. Propostes com Tortell de Reis o Cuina de Nadal i Cap d'Any a L'Ateneu, o Art Floral a la Casa de Cultura, entre molts altres.

D'altra banda, no hi falten les activitats esportives, com la tradicional Cursa de Sant Silvestre Barcelonesa, que arriba a la 18a edició la tarda del 31 de desembre.

Que venen els Reis!

La Cavalcada de Reis de Sant Cugat. FOTOS: Lali Puig

La celebració del Nadal es tanca a Sant Cugat amb l'arribada dels Reis. Ses Majestats tornaran a visitar tots els districtes la nit del dijous, 5 de gener. A Sant Cugat arribaran al Parc de l'Arboretum en helicòpter a les 17 hores. També en helicòpter, i a la mateixa hora, aterraran al camp de futbol de Mira-sol. A la Floresta arribaran en tren, a les 17.30 hores, i a les Planes a cavall a les 18 hores a la plaça del Coll de la Creu d'en Blau.

Abans de la seva arribada, però, els infants podran lliurar les seves cartes als patges reials. Dia 3 de gener estaran al Casal de les Planes a les 18 hores, i dia 4, a les 17 hores al Mercat de Torreblanca, i a les 17.30 hores a l'Envelat del Parc de Ramon Barnils.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem