Els alumnes del Leonardo i La Mirada comencen les classes

Els alumnes dels dos centres han hagut d'iniciar el curs una setmana més tard que la resta per retards en les obres

Els alumnes de l'institut Leonardo da Vinci i de l'escola La Mirada han iniciat les classes aquest dilluns 17 de setembre, amb prop d'una setmana de retard respecte el calendari lectiu de Catalunya. Els dos centres santcugatencs no van poder obrir les aules el dimecres 12 de setembre perquè els equipaments encara no estaven en funcionament per retard en les obres. Gairebé una setmana després, els alumnes d'aquests centres ja han pogut iniciar el curs 2018-2019 amb relativa normalitat.

Més info: Comença el curs escolar a Sant Cugat, marcat pel retard en La Mirada

La Mirada

Els més de 170 nens i nenes de La Mirada, d'entre els cursos P-3 i P-5, no van poder començar el curs amb normalitat perquè la instal·lació dels nous mòduls prefabricats va acabar amb retard. Durant la primera setmana de classe, l'Ajuntament de Sant Cugat va posar a la seva disposició un servei d'acollida a la Biblioteca de Volpelleres. Un servei que des de l'Associació de Famílies d'Alumnes consideren que ha funcionat bé.

Marc Gilabert, de l'AFA de La Mirada, ha destacat que durant tota la setmana passada, famílies i l'equip docent de l'escola van estar treballant perquè l'escola estigués a punt. Això ha permès poder iniciar el curs amb normalitat, més enllà de la setmana de retard. "És molt lloable les famílies que han anat a estones lliures i la feina dels professors i direcció perquè es pogués obrir avui de manera ordinària".

Com ja van posar de manifest, la "nota negativa" és la mida del pati, que amb la instal·lació dels nous mòduls i l'ampliació de dues a tres línies ha quedat "molt petit". Gilabert ha explicat que estan en converses amb el Departament d'Ensenyament de la Generalitat per si es pot aconseguir ampliar el pati amb els terrenys adjacents a l'escola i que ja estan pensats per anar ampliant el centre. Una problemàtica que no té relació amb el retard en les obres, sinó que atribueixen a "un mal disseny".

Més info: Malestar entre les famílies de La Mirada per la mida del pati

El Leonardo, sense wifi ni telèfon

El Leonardo da Vinci estrena edifici i equipaments nous, després que s'hagi construït un nou centre per acollir tots els alumnes d'aquest institut. El retard en la finalització de les obres del nou centre va impedir començar les classes el 12 de setembre. Tot i això, els equipaments que formen part del centre encara no estan tots acabats i falta, per exemple, completar l'obra del pavelló, on també hi entrenaran la UESC i el QBasket, i servirà com a gimnàs de l'escola.

Segons ha pogut saber el TOT Sant Cugat, el pavelló ha d'estar enllestit a principis d'octubre i, mentre no s'acabi, les classes de gimnàstica es fan a les pistes descobertes del centre. A més, des de la junta directiva de l'institut apunten que les classes han pogut començar amb normalitat, però s'ha hagut d'utilitzar una pissarra convencional, ja que encara no hi ha connexió de xarxes, ni d'internet ni de telèfon.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem