Malestar entre les famílies de La Mirada per la mida del pati

"És una llauna de sardines", afirmen des de l'Associació de Famílies d'Alumnes de La Mirada

L'Associació de Famílies d'Alumnes de La Mirada de Sant Cugat ha mostrat el seu malestar per la mida del pati de què disposaran els més de 170 infants del centre. Un espai que consideren insuficient i que obligarà als nens del centre a fer torns per sortir al pati. "És una llauna de sardines", denuncient des de l'AFA. Un sentiment que s'afegeix a la indignació que ha provocat el retard en les obres dels nous mòduls i que ha impedit als nens i nenes començar el curs aquest 12 de setembre.

L'Ajuntament de Sant Cugat ha informat aquest 12 de setembre a Ensenyament que "urgentment facin una ampliació del pati de l'escola La Mirada". A més, informen que l'Ajuntament ha arranjat els terrenys adjacents perquè la Generalitat pugui fer aquesta ampliació.

Actualment, La Mirada funciona en mòduls prefabricats en un terreny a Volpelleres, a l'espera de la construcció de l'edifici definitiu. Un edifici definitiu que l'Ajuntament va anunciar fa uns mesos que tenia la voluntat que estigués en funcionament pel curs 2019-2020. Ara, ja està descartat que el nou edifici estigui llest pel curs vinent i ja no volen posar terminis de quan podria entrar en funcionament. Així, La Mirada, que ja compta amb els cursos de P-3, P-4 i P-5; seguirà funcionant i creixent com a mínim dos cursos més amb mòduls prefabricats.

Més info: Salat, regidora d'Educació: "Anem justos de places escolars"

"Fins ara no veiem problema als mòduls en el dia a dia i els nens hi han estat bé", explica Marc Gilabert, de l'Associació de Famílies de La Mirada, tot i que recorda que cada any els nous mòduls han arribat justos fins el fet d'aquest curs, en què els infants no podran començar classes fins al 17 de setembre.

Així, l'espai del pati s'ha anat fent petit a mesura que l'escola ha anat creixent i, enguany, el problema s'ha agreujat perquè s'ha ampliat a tres les línies de P-3 per la falta de places escolars al centre. "Fins ara estàvem despreocupats perquè sabíem que l'edifici arribaria, però ara ens amplien a tres línies i no ens aporten un espai més gran de pati", destaca Gilabert.

En aquest sentit, la frustració és que hi hauria terreny suficient per ampliar el pati i que està reservat per anar encabint els mòduls dels pròxims cursos. "El Departament d'Ensenyament té una superfície per anar posant nous mòduls, però de moment es podria ampliar el pati", demanen des de l'Associació de Famílies d'Alumnes de La Mirada. "Al centre de Barcelona potser no hi ha espai, però és frustrant veure que tirant un mur una mica més enllà podríem tenir més pati i no es fa".

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem