Comença el curs escolar a Sant Cugat, marcat pel retard en La Mirada

Després de les vacances, els nens i nenes de Sant Cugat han tornat a les aules aquest dimecres

Més de 20.000 alumnes han començat el curs escolar aquest dimecres 12 de setembre en més d'una cinquantena de centres educatius de Sant Cugat del Vallès. La gran incidència en l'inici del curs santcugatenc és que els més de 170 infants de l'escola La Mirada no podran començar les classes fins al 17 de setembre per culpa de retard en les obres d'instal·lació dels nous mòduls. Fins llavors, l'Ajuntament de Sant Cugat ha ofert un espai a la Biblioteca de Volpelleres com a servei d'acollida i tindran servei de menjador a l'institut Joaquima Pla i Farreras.

Una de les grans novetats pel curs escolar a Sant Cugat és la inauguració del nou institut Leonardo Da Vinci, que acollirà més de mil alumnes entre ESO i Batxillerat. Tot i això, els estudiants d'ESO tampoc han pogut començar aquest 12 de setembre i ho faran el divendres 14 de setembre, ja que les obres no estan enllestides. Finalment, l'Ajuntament de Sant Cugat ha informat que el Departament d'Ensenyament i la direcció del centre han acordat no començar el curs fins al 17 de setembre.

Sense altres incidències

Més enllà d'aquestes dues situacions, la resta d'infants de Sant Cugat han pogut començar el curs amb normalitat i, segons ha informat l'Ajuntament, les escoles han obert sense incidències. En total són 20.695 alumnes els alumnes que comencen el curs escolar a Sant Cugat, tot i que 130 nens i nenes de primària i 45 adolescents de secundària estan pendents d’ubicació en centres de la ciutat, ja que van arribar al municipi després del tancament de les preinscripcions.

En les preinscripcions també va sorgir la problemàtica de la falta de places escolars al centre de Sant Cugat i una cinquantena de famílies van denunciar que es van quedar fora de l'escola que van triar, en aquest cas el Collserola. Finalment, el Departament d'Ensenyament va optar per repartir els infants en altres centres de la ciutat que tenien places lliures a P-3 i aquest any no ha calgut obrir cap curs bolet. De fet, segons l'Ajuntament de Sant Cugat no s'han omplert totes les places de P-3 que s'oferien en la dotzena de centres públics que hi ha a la ciutat.

En xifres, aproximadament un 44% dels alumnes de Sant Cugat estudiaran en centres públics, al voltant d'un 34% ho faran en centres concertats i poc menys d'un 22% cursaran els seus estudis en centres privats.

A les xarxes

Més informació
 
Comentaris

Destaquem