Els successos més destacats del 2016

Malauradament, robatoris, incendis i accidents han estat protagonistes, més d'una vegada, durant el 2016

L'any 2016 ha estat carregat de coses positives, però també de negatives. Malauradament, un any més, Sant Cugat ha estat l'escenari de robatoris, incendis i accidents de trànsit. 

Durant el primer semestre de l'any, la crema de contenidors, així com els incendis forestals van arribar al Ple Municipal. De fet, l'alcaldessa, Mercè Conesa, va admetre que se sospitava que els focs eren provocats. I és que durant els primers mesos van ser més de 60 contenidors els que es van cremar, i va haver incendis, en més d'una ocasió, a Can Mates i Can Bova. 

En el cas de Can Bova, es van arribar a registrar fins a 5 focs en menys d'un mes. D'entre tots, el que més superfície va cremar va ser, el passat 10 de juliol i va cremar fins a 400 m2.

Accident a l'Arrabassada FOTO: Lali Puig 

Els accidents de trànsit també han ocupat les portades d'aquest mitjà de comunicació en més d'una ocasió. Tot i que a l'Arrabassada n'hi ha hagut molts, destaca l'accident entre tres motos, del passat 3 d'abril, en què van resultar ferides greus tres persones. 

D'altra banda, l'accident més greu, va tenir lloc el passat 12 d'octubre a la B-30 a l'altura de Sant Cugat. Dues persones, veïnes de Rubí, morien després que el seu vehicle xoqués contra un camió que havia fet la tisora i no havien pogut esquivar. 

En aquesta àrea cal destacar l'augment de robatoris que hi ha hagut durant el 2016 a Sant Cugat. Les dades demostraven, que els robatoris en força a domicili havien augmentat un 51% en el període comprès entre el setembre del 2015 i el del 2016, respecte al període anterior. 

Per això mateix, el grup municipal de Ciutadans va demanar més seguretat, una petició que va arribar al Parlament, i que aquest va rebutjar.  Per la seva banda, l'alcaldessa, Mercè Conesa, també feia aquesta petició al Conseller d'Interior, Jordi Jané, el passat 7 d'octubre. 

En els dos últims mesos de l'any, s'ha pogut veure, en més d'una ocasió, l'helicòpter dels Mossos d'Esquadra sobrevolant la ciutat per tal d'evitar robatoris. 

El 25 de desembre, a les 7.00 h del matí, un grup de 10 individus va agredir a cinc membres de la Policia Local de Sant Cugat, mentre aquests els demanaven la identificació després que agredissin a una parella. Dos dies després, des de l'Ajuntament, anunciaven que es personarien com a acusació particular dels agressors. 

Dues de les notícies que també van copsar els santcugatencs van ser relacionades amb desaparicions. D'una banda, la desaparició del santcugatenc Albert Marín, el passat 29 d'abril, a qui la policia localitzava a Madrid quatre dies després

Imatge de la recerca dels alumnes de la Floresta FOTO: Artur Ribera

D'altra banda, el passat 1 de desembre, quatre alumnes de p3 de l'escola la Floresta es perdien al bosc que hi ha al costat del centre. Fins a vuit dotacions terrestres i l'helicòpter dels Bombers de la Generalitat van col·laborar en la recerca dels infants, que els van localitzar poc després sans i estalvis. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem