Els veïns de Mira-sol tornen a manifestar el seu malestar pels robatoris

Els assistents al Consell de Barri demanen més informació a la policia sobre els robatoris a les llars

Els veïns de Mira-sol tornaven a manifestar la seva preocupació davant els casos de robatoris que es produeixen en habitatges al barri. Ho feien durant el Consell de Barri celebrat aquest 8 de febrer després que es presentés el resultat de la darrera reunió del grup de treball de Seguretat.

Carmela Fortuny, presidenta del Consell, apuntava que "els robatoris en interior d'habitatges han disminuït", assenyalant com a motius "les detencions, la prevenció i les mesures de seguretat i autoprotecció dels mateixos veïns".

Una afirmació amb la qual no van coincidir bona part dels assistents. Entre ells, Josep Maria Àngel (ICV), qui va apuntar que "hi ha tendència a no donar dades per no alarmar, i no em sembla correcte". És per això que va sol·licitar que la Policia doni "les dades reals de robatoris al barri".

Diferents veïns tampoc van estar d'acord amb l'afirmació feta per Fortuny, assenyalant que les notícies al TOT mostren com hi ha robatoris de manera reiterada al barri, i remarcant que aquests són freqüents a la zona de Can Mates.

Fortuny va apuntar que, durant el darrer trimestre del 2016 hi va haver 47 robatoris, mentre que en el mateix període del 2015 en va haver-hi 38. "És una dada que es manté estable al municipi. No és una paraula que m'agradi en aquests casos, perquè voldríem que fos zero, però no hi ha un repunt important", va remarcar.

Davant la preocupació veïnal, Fortuny va comprometre's a què el director de Seguretat de Sant Cugat, Jaume González, assisteixi al pròxim Consell de Barri per donar resposta a les inquietuds veïnals. Igualment, va recordar que un agent de proximitat està el segon i quart dimecres de cada mes al Casal per atendre les preocupacions dels veïns.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem