ERC-MES vol reprendre el Pacte per la Nit

En el ple de febrer es tractarà si realment aquest pacte ha de ser replantejat

El grup municipal d’ERC-MES vol posar fil a l’agulla al Pacte per la Nit i d’aquesta manera deixar sense efecte els decrets que siguin contradictoris als acords de les reunions del pacte. El principal motiu, segons el grup d’esquerres, és la passivitat que el govern municipal de Convergència ha demostrat en aquest tema, ja que no ha complert el compromís del ple de juliol de convocar el Pacte per la Nit de manera immediata o, com a molt tard, el mes de setembre del 2015.

 

El grup no només vol reprendre aquestes sessions pel pacte, sinó que també vol incorporar a les convocatòries representants veïnals de totes les associacions del centre de la ciutat “amb l’objectiu d’analitzar i modificar els acords del Pacte per la Nit". El seu objectiu és aprovar abans del començament de l’estiu una ordenança de terrasses que respecti els acords de la comissió.

 

El Pacte per la Nit és una taula de participació, sorgida fa tres anys, que a grans trets vol regular l’activitat nocturna a la ciutat, ela qual afecta directament el negoci de la restauració. I la intenció d’ERC, com ja va deixar clar fa un any amb un comunicat, és defensar un model de ciutat “viu i participatiu, on els carrers i les places de la ciutat siguin espais de socialització i cohesió ciutadana”. Ja van avisar que el pacte s’havia de fer “escoltant tots els col·lectius afectats, amb el major consens possible”.

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem