L'Associació de Veïns Sant Cugat Centre porta al Síndic el "problema de convivència"

Aquesta associació veïnal es va crear a l'abril d'aquest any per poder participar dels debats sobre el Pacte per la Nit

L'Associació de Veïns Sant Cugat Centre ha entregat al Síndic de Greuges de Catalunya un document amb set denúncies vinculades amb problemes de convivència derivats del soroll i l'ús de l'espai públic. "Hi ha un problema de convivència", ha assegurat Josep Vergés, president de l'associació, fent referència a la presència de bars i festes al centre del municipi. Les queixes que l'associació ha fet arribar al Síndic fan referència principalment al soroll i a la presència de taules i cavallets a la via pública.

 

Entre altres, ha denunciat "la manca informació de l'Ajuntament sobre permisos de taules i l'incompliment de la frenada d'obertura terrasses el 2015 al centre". A més, han assegurat que s'incompleixen els horaris establerts pel consistori. "A Barcelona i València estan limitant taules i bars. Aquí sembla que posin cadires i taules per cobrar", ha afegit Vergés. "Del Monestir a l'estació tot són obstacles, no es pot caminar".

 

Pel que fa a festes i concerts, Vergés ha comentat que volen que a totes les places del centre es limiti el soroll, tal com s'ha fet a la plaça del Rei. A més, el document entregat al Síndic indica que "molt del soroll i comportament incívic ve de què l'Ajuntament no organitza els actes en poliesportius i sales de concerts".

La voluntat de particiar

A l'abril d'aquest 2015, es va crear l'Associació  de Veïns Sant Cugat Centre. Josep Vergés ha explicat que van tirar endavant la iniciativa per poder "negociar i participar" del Pacte per la Nit i tot el que se'n deriva. "Els veïns que vivim al centre estem exclosos de les decisions de l'Ajuntament", ha assegurat.

En aquest sentit, Vergés ha afirmat que a un representant de la seva associació se li va negar la participació en una reunió pública de la Festa Major. "Quina festa és aquesta?", ha afegit.

L'objectiu de l'associació és evitar que el centre del municipi es converteixi en un "Sant Cugat Village", on "hi hagi botigues i casetes molt boniques però on no hi viu ningú".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem