Sant Cugat tindrà una nova ordenança de tinença d'animals

El Ple municipal ha aprovat de manera inicial, aquest dilluns 20 de febrer, la nova ordenança sobre tinença d'animals

La nova ordenança de tinença d'animals s'ha aprovat, de manera inicial, durant el ple municipal d'aquest dilluns, 20 de febrer. 

 

 

Sota el títol ordenança de protecció i tinença responsable d'animals, el text preveu diverses modificacions entre les quals destaquen l'interès de garantir una bona convivència entre les persones que tenen animals i les que no en tenen. 

 

 

Amb aquesta ordenança, tal com destaca el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, "intentem millorar el benestar dels ciutadans de Sant Cugat, harmonitzant la seva convivència amb animals. Fem especial èmfasi en el tema de la responsabilitat. L'ordenança s'ha modificat amb la col·laboració de totes les entitats que tenen interessos amb el tema del bon conviure dels animals. Creiem que amb aquesta ordenança podem millorar i harmonitzar conflictes que podem tenir". 

 

 

 

El text ha comptat amb el suport d'ERC-MES i Ciutadans. En aquest cas, el regidor d'ERC-MES Ferran Villaseñor ha remarcat que "aquesta proposta és un exemple del treball conjunt entre Ajuntament i entitats. És una bona proposta". 

 

 

Per la seva banda, el regidor de Ciutadans Sergio Blázquez, que ha recordat la sensibilitat de la seva formació amb la fauna, ha destacat que "en el perídoe d'al·legacions podrem afegir alguna millora que ara no consten". 

 

 

 

Precisament d'al·legacions ha parlat Núria Gibert de la CUP-PC. La regidora ha explicat els motius de l'abstenció de la seva formació. "Tot i la bona fe amb què s'ha fet l'ordenança, hi ha punts que no tenen en compte diversos aspectes, com el del transport públic que no té en compte la gent que pot tenir al·lèrgies als animals o simplement por. Per això, en el període d'al·legacions segurament en proposarem".  ICV-EUiA i el PP també s'han abstingut a l'aprovació inicial de l'ordenança.

 

 

Mireu les imatges del ple municipal de febrer 

L'ordenança

El nou espai de sociabilitat de gossos està al Turó de Can Mates FOTO: Localpres

L'ordenança preveu que els gossos puguin anar deslligats a l'espai públic tant en espais de sociabilitat de gossos, com en parcs i jardins en horaris limitats i en zones allunyades del centre.

 

 

A més, l'Ajuntament afavorirà que els establiments, tant públics com privats, de Sant Cugat siguin amics dels animals i en permetin l'entrada.

 

El text també permet la presència de gossos al transport públic municipal, sempre i quan, aquests vagin lligats correctament, estiguin nets, portin xip i estiguin censats, entre altres.

 

 

Finalment, una altra mesura que contempla aquesta nova ordenança és el fet de quantificar els animals que poden viure en un habitatge en funció dels metres quadrats d'aquest, fet que té per objectiu garantir una bona vida per als animals. 

 

 

La nova ordenança també contempla les colònies de gats. En aquest cas, estableix el control de les colònies de gats, que s'hauran d'esterilitzar i retornar al seu espai de convivència. Una tasca que, tal com explica Puigdomènech, sense diversos voluntaris no seria possible.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem