5 mocions aprovades, 1 institucional i 1 de rebutjades al ple de febrer

El ple municipal del mes de febrer ha tingut una durada de 7 hores aquest dilluns, 20 de febrer

Un total de cinc mocions són les que s'han aprovat durant el ple municipal de Sant Cugat celebrat aquest dilluns, 20 de febrer, que ha tingut una durada de gairebé 7 hores. A més, hi ha hagut una moció institucional, se n'ha debatut 1 que ha estat rebutjada i dues més han estat retirades abans de ser debatudes.

Les cinc mocions aprovades han estat:

Es tancaran els baixos del Centre Social i Sanitari de la Floresta. L'Ajuntament elaborarà un projecte als baixos del local, amb els vots favorables de CDC i PSC; les abstencions del PP i del regidor no adscrit; i el vot en contra de la resta de grups.

Sant Cugat s'adhereix al Pacte nacional pel referèndum. L'Ajuntament ha aprovat adherir-se al Pacte nacional pel referèndum amb els vots favorables de tots els grups municipals, excepte el PSC que s'ha abstingut i el PP que hi ha votat en contra. C's no ha participat en la votació.
.

Sant Cugat insistirà a entrar a formar part de la Zona 1 de transport metropolità. El consistori aposta per continuar treballant amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona, amb qui ja està negociant, per fer que Sant Cugat deixi de pertànyer a la zona 2 del sistema tarifari integrat. La moció s'ha aprovat amb els vots favorables de CDC, PSC, ERC i PP; l'abstenció de la CUP; i el vot en contra d'ICV-EA i del regidor no adscrit.

Protecció de les persones en situació de vulnerabilitat. El ple ha aprovat, amb el vot a favor de tots els grups excepte el PP, que s'ha abstingut, i el vot en contra d'ICV-EA i CUP, una moció per a la protecció de les persones en situació de vulnerabilitat en col·laboració amb la Federació d'Associacions d'Immigrants del Vallès FAIV i la xarxa Proposa.

La ciutat exigirà el pagament de les beques i ajudes a l'estudi. Amb el vot a favor de tots els grups menys el PP que ha votat en contra, el ple ha aprovat una moció per exigir al Ministeri d'Educació el pagament immediat de les beques i ajudes a l'estudi als estudiants catalans. La moció també reclama el traspàs d'aquesta competència a la Generalitat de Catalunya.


D'altra banda, s'ha rebutjat la moció presentada per Ciutadans per demanar la destitució del President de la Federació de Municipis de Catalunya, i s'han retirat la moció conjunta dels grups municipals de la CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA per un Sant Cugat lliure de violència masclista, així com la moció del grup municipal d'ICV-EUiA per fer uns pressupostos municipals amb perspectiva de gènere.

S'ha aprovat com a institucional que Sant Cugat posi terra de cautxú a les zones de joc infantil.

D'altra banda, aquest ple també va fer un primer pas per aprovar definitivament l'ordenança d'animals.

El ple de febrer en imatges.

Protecció de Torre Negre i més urbanisme

El tinent d'alcalde d'Urbanisme al mig FOTO: Artur Ribera

El ple d'aquest dilluns també va abordar una altra vegada el tema de la protecció de Torre Negra. Després de la sentència del Tribunal Suprem que deixava Torre Negra fora del Parc Natural de Collserola, i la sentència del Tribunal de Justícia de Catalunya que tombava la modificació del PGM que l'Ajuntament de Sant Cugat va tirar endavant el 2012 per passar els terrenys d'urbanitzables no programats a no urbanitzables, ara el consistori santcugatenc ha tornat a posar en marxa tràmits urbanístics per evitar la urbanització.

D'altra banda, el Ple va aprovar, també, potenciar la "riquesa arquitectònica" a l'entrada de Sant Cugat per la zona de la rotonda del Xic i ha tirat endavant una Modificació puntual del Pla de Millora Urbana de l’illa compresa pel carrers de Cerdanya, Vic, avinguda de Graells i de Vallespir  amb l'objectiu "d'oferir elements arquitectònics singulars en espais emblemàtics de Sant Cugat".

El Ple també va aprovar una modificació urbanística perquè el projecte de les cases dels Mestres de la Floresta pugui continuar.

El sou del nou tinent d'alcalde i la nova sotsdirectora

En aquest ple es va aprovar que el nou tinent d'alcalde, Pere Soler, no cobri un sou a dedicació parcial, tal com es va aprovar en el ple anterior, sinó per dietes, és a dir cobrarà per les comissions, plens i Juntes de Govern, als quals assisteixi, el topall màxim que es permet cobrar per dietes és 75 mil euros bruts l'any.



D'altra banda, es va nomenar també a Susanna Tintorer com a nova sotsdirectora de Promoció Econòmica.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem