Front comú per regular els clubs cannàbics

Tots els grups de l'oposició, menys el PP, s'han mostrat molt satisfets pel consens arribat amb el govern

Un any després que el grup de treball comencés a treballar per tal de regular els clubs i associacions cannàbiques a la ciutat, tots els grups de l'oposició, menys el Partit Popular, han valorat la feina feta.

Tot i que amb alguns "entrebancs", com han destacat el regidor de l'ICV-EUiA, Ramon Gutíerrez, i el regidor d'ERC-MES, Èric Gómez, tots els membres de l'oposició han coincidit en remarcar el "consens" al qual tant el govern com les associacions veïnals, els clubs de cànnabis i l'oposició han arribat per tal de regularitzar aquesta activitat a la ciutat. 

En aquest cas, el regidor d'ERC-MES, Èric Gómez, ha detallat els tres punts del debat als quals ha costat més arribar al consens.  

El grup de treball ha acordat que exigiran una llicència ambiental als clubs cannàbics de la ciutat. Tot i així, Gómez ha recalcat que "finalment hem consensuat que es faci mitjançant llicència malgrat que la posició dels grups que estem aquí era la de demanar una comunicació prèvia, no exigir més als grups cannàbics del que es pot exigir a altres establiments de característiques semblants. Hem cedit i acceptem que sigui llicència pel bé del consens".  

L'altre punt que ha generat controvèrsia ha estat el de marcar en quina distància s'han de trobar els clubs cannàbics respecte equipaments sanitaris i educatius. En aquest cas, el grup de treball ha decidit incloure els equipaments esportius en aquesta llista i han fixat una distància mínima de 200 metres entre la porta d'accés dels clubs cannàbics i aquests equipaments. 

Finalment, un altre punt en què s'ha trobat consens, tot i haver-hi divergències d'opinions, ha estat el fet de permetre la instal·lació de clubs cànnabic en les plantes inferiors dels edificis plurifamiliars.

Pel que fa a la manera de treballar del grup, Manel Roca de la CUP-PC ha destacat que "amb el funcionament s'ha demostrat la manca de cultura de participació. En cap trobada hi ha hagut ordres del dia i no hem pogut preparar bé el que anàvem a treballar en cada sessió". 

Ara els veïns i associacions podran fer les al·legacions i consideracions pertinents. A partir d'aquí, i després d'haver consensuat aquestes aportacions, serà quan es procedirà a aprovar l'ordenança.

El període d'al·legacions serà d'un més. Pel que fa a l'ordenança no serà retroactiva, tot i que sí que es donarà un mes, aproximadament, per tal que els clubs ja existents al municipi, adeqüin els seus establiments a l'ordenança.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem