Sant Cugat ja disposa de la nova Ordenança dels clubs de cànnabis

El Ple municipal ha aprovat la normativa reguladora de la ubicació d'aquests espais i de les condicions d'exercici de la seva activitat

Sant Cugat del Vallès ja disposa d'una nova Ordenança per regular la ubicació i l'activitat dels clubs de cànnabis a la ciutat. El Ple municipal d'aquest 24 d'abril ha fet l'aprovació provisional del Pla Especial Urbanístic que ha de plasmar la nova regulació, i ha donat llum verda a l'Ordenança reguladora de la ubicació dels clubs socials de cànnabis i de les condicions d'exercici de la seva activitat.

 

Les forces polítiques representades al Ple municipal han coincidit en remarcar el consens assolit per arribar a aquesta nova ordenança, fent valdre la feina feta per veïns, clubs i forces polítiques. Amb tot, el Partit Popular ha mostrat la seva oposició a la nova normativa, atenent que no resol el conflicte entre veïns i locals, ja que "es permet la seva ubicació als baixos dels edificis plurifamiliars".

La nova ordenança, elaborada en un grup de treball amb entitats, experts i partits polítics; estipula que els clubs cannàbics de Sant Cugat hauran de deixar una distància de 200 metres amb escoles, CAPs, equipaments esportius i altres clubs. A més, per obrir un club caldrà una llicència d'activitat, cosa que obliga a informar els veïns i la llicència d'obres.

L'ordenança no ha rebut cap al·legació. És per això que en la seva aprovació definitiva, com ha apuntat el Secretari, no s'ha considerat l'anunci de vot en contra per part del Partit Popular, aprovant-se automàticament. Sí que va rebre una al·legació el Pla Especial Urbanístic, que ha estat desestimada pels serveis jurídics de l'Ajuntament.

L'estiu del 2016, l'Ajuntament va decretar la suspensió de llicències de nous clubs de cànnabis, després d'ordenar el tancament d'una associació creada en aquell moment a Can Magí i que va generar conflicte amb alguns veïns, amb l'objectiu d'establir una normativa que regulés aquesta activitat. Llavors es va crear un grup de treball que durant un any va debatre i establir la nova normativa, que ara encara la seva fase final.

Amb la nova Ordenança, l'Ajuntament regula la ubicació i activitat dels clubs de cànnabis a Sant Cugat. Actualment n'hi ha tres.

Mireu les millors imatges del ple municipal d'abril. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem