Gandhi i els murs, protagonistes de la Diada de la No Violència

Lectura dramatitzada sobre la filosofia de Gandhi i els seus últims instants de vida

Sant Cugat ha recordat la figura de Mahatma Gandhi en el 70è aniversari del seu assassinat durant la Diada per la No Violència, organitzada per la Universitat Internacional per la Pau aquest diumenge, 28 de gener. L'acte ha coincidit amb el Dia Escolar de la No Violència i la Pau, que ha centrat el seu missatge en els murs que separen comunitats i persones arreu del món.

"Cada any hem intentat recordar persones que d'una manera exemplar han seguit les maneres de Gandhi", ha explicat el president de la Unipau, Arcadi Oliveres, durant l'acte celebrat a la plaça dels Quatre Cantons. Així, aprofitant que aquest 2018 es commemoren 70 anys de l'assassinat del polític indi, enguany s'ha volgut homenatjar i recordar la seva figura.

Oliveres ha recordat que tot i que Gandhi no va ser el creador de la No Violència, va ser que "la va estendre" i ha destacat la seva "lluita política" fins que fou assassinat. Oliveres ha volgut destacar també dues de les moltes frases per la història de Gandhi: 'El que s'obté amb violència, només es pot mantenir amb violència' i 'Viu més senzillament perquè els altres puguin senzillament viure".

L'acte ha comptat amb una lectura dramatitzada escrita pel professor santcugatenc José Maria Perceval i que ha servit per rememorar la filosofia de Gandhi i la seva mort a mans dels rivals tribals. A més, Dolors Renau ha llegit un poema dedicat també a la figura del pensador indi. La Diada per la No Violència se celebra a Sant Cugat des del 2004 i l'objectiu és reconèixer figures que han lluitat pels drets humans amb el pacifisme com a bandera.

El Dia Escolar de la No Violència i la Pau s'ha celebrat paral·lelament a la plaça de l'Alcalde Magí Bartralot, on s'ha instal·lat una creació artística feta per alumnes d'escoles de Sant Cugat i que representa un mur. Inspirat en el mur de Berlín, vol denunciar la presència de molts murs que separen ciutadans arreu del món i conscienciar a la població i infants que tothom, estigui a la banda que estigui, és una persona com la resta.

El mur creat per alumnes pel Dia Escolar per la No Violència i la Pau.

Arcadi Oliveres durant la Diada per la No Violència.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem