La impressionant evolució de Can Mates: de camps de conreus a construccions

9 imatges que mostren l'espectacular creixement i canvi del barri de Sant Cugat

El barri de Can Mates, juntament amb Volpelleres, és un dels més nous de Sant Cugat. Es va començar a construir ja entrat el segle XXI i fins llavors el terreny estava ocupat per camps de conreus i la multinacional farmacèutica Boehringer, que s'hi va instal·lar el 1998.

Més info: L'espectacular evolució de Volpelleres en 12 imatges

També hi havia algun petit nucli de cases i la masia de Can Rabella, que apareix documentada per primera vegada el 1392. Al 1553 ja apareix la família Rabella relacionada, possiblement,  amb aquest mas. Al segle XIX, les seves propietats es van parcel·lar i es van vendre a pagesos de Sant Cugat.

 

Judicis

Als anys 90 es van començar els tràmits per urbanitzar el barri i les obres es van iniciar cap al 2002, convertint el que eren zones de conreu amb urbanitzables. La reparcel·lació de les terres no va estar exempta de polèmica, ja que anys més tard l'Ajuntament va haver de pagar 8,5 milions d'euros a propietaris de Can Mates després que el Tribunal Suprem tombés part del pla d'urbanització.

Més info: L'Ajuntament ha de pagar 8,5 milions d'euros a propietaris del Turó de Can Mates

La Fiscalia també va acusar en el seu moment l'exalcalde Joan Aymerich i quatre treballadors municipals de prevaricació per afavorir la implantació de Boehringer a Sant Cugat. Tot i això, tots van quedar absolts i l'exalcalde no va arribar a ser jutjat, ja que la Fiscalia va retirar tots els càrrecs.

Més info: L'exalcalde Aymerich queda absolt de prevaricació

Futur creixement

Sigui com sigui, l'evolució de Can Mates ha estat imparable i poc en queda de l'aspecte que tenia fa menys de vint anys. Un creixement que encara no ha acabat, ja que el sector de l'esquerra de Boehringer encara està pendent d'urbanitzar-se i és una de les zones de Sant Cugat que encara pot acollir una quantitat important d'habitatges.

 

 

L'evolució de Can Mates en imatges

Can Mates 2002

 

Can Mates 2004

 

Can Mates 2006

 

Can Mates 2008

 

Can Mates 2010

 

Can Mates 2012

 

Can Mates 2015

 

Can Mates 2017

 

Can Mates 2019

 

 

 

 

 
Comentaris

Destaquem