Incorporen dos grups bolet al Ciutat d'Alba i a l'Arnau Cadell

S'ha incorporat una nova línia a 3r de Primària al Ciutat d'Alba i un grup a 1r d'ESO a l'Arnau Cadell

L'any escolar 2019-2020 començarà amb dos nous cursos bolet a Sant Cugat del Vallès. Un d'ells a 3r de Primària a l'Escola Ciutat d'Alba, que en aquest curs passarà a tenir tres línies. L'altre serà a 1r d'ESO a l'Arnau Cadell, que tindrà cinc línies al primer curs de secundària.

"Jo vull parlar d'incorporació de nous grups, perquè ho fem amb tot l'afecte del món", indica la regidora d'Educació, Pilar Gorina. Des de l'Ajuntament expliquen que l'objectiu és reduir ràtios i atendre possible noves demandes per l'alumat de cursos intermedis.

"Des de l'Ajuntament hem estat parlant amb el Departament d'Ensenyament perquè els nous grups tinguin les dotacions que els hi pertoquen, cosa que hem hagut de lluitar i que no ha estat fàcil. La incorporació de grups dona resposta a una massificació que tenim, però no ha de ser un entorpiment pel centre", afegeix Pilar Gorina.

Més info: El nou govern municipal no considera necessària una 13a escola pública a Sant Cugat

 

Mala planificació

Des de l'Associació de Famílies d'Alumnes de l'Escola Ciutat d'Alba expliquen que van estar informats en tot moment de la possibilitat que s'incorporés un grup bolet a 3r de Primària i que, quan es va confirmar, se'ls hi va comunicar ràpidament. De fet, Alba Johé, de l'AFA, assenyala que era una possibilitat que contemplaven: "Teníem números si es donava el cas. El bolet que nosaltres teníem ja va marxar [perquè el curs passat les tres línies eren a 6è de Primària]". En aquest sentit, assenyala que són diverses les escoles de Sant Cugat que compten amb grups bolet i ho atribueix a una mala planificació.

Des de l'AFA es va demanar respecte per abaixar les ràtios i que hi hagués un compromís per no augmentar-les els pròxims cursos. Així, Johé considera positiu que els tres grups de 3r de Primària tinguin un màxim de vint alumnes.

"Quan poses tres línies, pots perdre la biblioteca o una aula d'Infantil"

Amb tot, l'Associació de Famílies insisteix en la necessitat de dotar l'escola dels recursos humans i materials necessaris per poder acollir aquest grup. Per ara, hi ha confirmat un professor a jornada completa pel nou grup i reclamen que es mantingui en els pròxims cursos. Aquesta és una de les qüestions que fa patir una mica a les famílies.

 

Un altre tema que incomoda és la falta d'espai. I és que segons Johé escoles com el Ciutat d'Alba no compten amb grans espais i molts dels equipaments (aules, patis, gimnàs, biblioteca...) no estan pensats per tres línies. "Quan poses tres línies, pots perdre la biblioteca o una aula d'Infantil", lamenta.

Molts cursos bolet

No és la primera vegada que a Sant Cugat s'incorporen cursos bolet per la falta de places. El 2017-2018 ja es van haver d'incorporar dos cursos bolet a P-3 a l'Escola Collserola i al Turó de Can Mates. Aquest fet va generar malestar entre les famílies i els centres, ja que en un primer moment entenien que no hi havia la planificació i els recursos necessaris per tal de poder oferir la millor educació possible.

Més info: El nou govern municipal no considera necessària una 13a escola pública a Sant Cugat

 
Més informació
 
 
Comentaris

Destaquem