L'Ajuntament aborda els problemes que genera un centre de menors de les Planes

El president del Consell de Barri de les Planes, Joan Puigdomènech, ha afirmat que l'Ajuntament està a sobre d'aquest tema per trobar-hi una solució

Les intimidacions i robatoris que pateixen, des de fa un temps, els veïns i veïnes de les Planes per part dels usuaris del Centre Residencial d'Acció Educativa (CRAE) Lledoners, situat a la zona de Can Cortés, ha obligat a l'Ajuntament a demanar una reunió amb el director general de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), Ricard Calvo. 

Tal com ha explicat el president del Consell de Barri de les Planes, Joan Puigdomènech, durant la celebració del consell d'aquest dijous, 2 de febrer, "la idea d'aquesta reunió amb la DGAIA és veure quina és la planificació del centre i els elements de control que poden establir".

El fet és que, des de fa temps, diversos veïns reclamen que es trobi una solució a aquesta problemàtica. De fet, tal com explicava un veí durant el consell "aquest problema comença a ser greu. Al centre no hi ha control, quan tenen més de 18 anys surten i fan el que volen. Ara han ocupat una casa al carrer del Molí de les Planes i en tenen una altra al carrer de les Delícies". 

Per la seva banda, Puigdomènech, que també és veí de la zona de Can Cortés i ha afirmat haver-se vist afectat per alguna d'aquestes situacions, ha explicat que el passat 23 de gener "vam fer una reunió amb els veïns, els Mossos d'Esquadra, la Policia Local i els responsables del centre. Però ara toca pujar una mica més amunt i parlar amb la DGAIA. Des de l'Ajuntament hem demanat una reunió amb el director general". 

Tot i que encara no hi ha data per aquesta reunió, Pugidomènech ha afirmat "estar absolutament a sobre" d'aquesta situació. Abans de la reunió amb la DGAIA, el president del consell vol fer una recopilació dels diversos conflictes viscuts. 

El centre Lledoners és un centre concertat per la Generalitat i que depèn de la Fundació Mercè Fontanilles. Té 16 places per a joves d'entre 14 i 18 anys. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem