L'Ajuntament vol que el centre Els Lledoners deixi de ser de menors

El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, s'ha reunit amb la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA)

L'Ajuntament ha demanat a la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) que el Centre Residencial d'Acció Educativa (CRAE) Lledoners, situat a la zona de Can Cortés, deixi de funcionar com a centre de menors i se li busqui un altre ús més residencial.

En una reunió entre les dues parts, el regidor de Medi Ambient i president del Consell de Barri de les Planes, Joan Puigdomènech, va proposar a Eulàlia Creus, cap de servei de Barcelona de la DGAIA, diverses solucions als problemes derivats d'aquest centre de menors. 

Tal com es va comentar en l'últim Consell de Barri de les Planes, celebrat el passat dijous 2 de febrer, en els darrers mesos havien augmentat les intimidacions i robatoris per part d'usuaris d'aquest centre de menors a diversos veïns de les Planes. És a partir de diverses queixes que, Puigdomènech va decidir reunir-se amb la DGAIA. Una reunió en què el regidor i un veí, en representació de Can Cortés, van explicar diversos casos patits.

Tal com explica Puigdomènech, "un dels problemes principals és que els xicots d'aquest centre estan moltes hores fora del centre. El centre està en una zona en què les comunicacions del transport públic són les que són. Per exemple, el bus de barri passa cada tres quarts d'hora. És per això que, una de les propostes que presentem és incrementar el nombre d'activitats que es facin a l'interior del centre i que no estiguin tantes hores a fora. I quan s'hagin de desplaçar que els acompanyi algun monitor".

Durant la reunió, Puigdomènech també va proposar un canvi d'ús del centre. És a dir, "que aquest centre, allà on està és un lloc molt adequat per activitats de tipus social, però segurament amb un altre perfil. Seria un lloc molt adequat per a persones de la tercera edat, perquè és un lloc molt tranquil. Un nano d'entre 14 i 18 anys, potser no necessita un lloc així". 

Després d'aquesta primera reunió, l'Ajuntament i la DGAIA s'han donat un termini de 15 dies per veure si la DGAIA pot fer una planificació de futur del centre de Els Lledoners. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem