Les obres per urbanitzar Can Borrull començaran al juny

Damià Calvet, tinent d'alcalde d'Urbanisme, va explicar durant el Consell de Barri de les Planes la situació d'aquest projecte

Les obres per urbanitzar el sector de Can Borrull, a les Planes, començaran durant el mes de juny, tal com va afirmar el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, durant l'últim Consell de Barri celebrat dijous, 2 de febrer.

Després de refer el projecte d'urbanització i adaptar-lo millor a l'entorn, reduint les afectacions sobre la riera i les estructures previstes, la junta de govern celebrada el 13 de desembre del 2016 aprovava, inicialment, el projecte. Un cop això, el projecte es penjarà al Butlletí Provincial i començarà el període d'informació pública, en què s'obrirà un procés d'al·legacions. Després, el projecte d'urbanització s'aprovaria definitivament. 

D'altra banda, Calvet va detallar que el segon instrument de gestió és el projecte de reparcel·lació. És a dir, "el projecte que determinarà qui paga que", apuntava Calvet. Pel que fa a aquest projecte, el tinent d'alcalde d'Urbanisme confia que s'aprovi en els pròxims dies, per part de la junta de govern. Després seguirà el mateix procés que el projecte d'urbanització, fins a arribar a estar aprovat definitivament. 

A partir d'aquí, el pas que se seguirà per tal de començar les obres, serà la licitació i l'adjudicació d'aquestes. En aquest cas, un cop estigui aprovat el projecte d'urbanització i en aprovació inicial el de reparcel·lació, es començarà la licitació, per tal de poder adjudicar l'obra cap al mes de maig, tal com ha programat Calvet. 

El calendari d'obres està previst que tingui una durada de 14 mesos i un cost de 2,9 milions d'euros, que es pagaran entre la Diputació, l'Ajuntament, part del fons de lliure disposició del barri i les quotes dels veïns, definides en el projecte de reparcel·lació, que en aquest cas, després d'haver fet diversos canvis, representarà un total de 178.000 euros

Paral·lelament a les obres, el Consistori farà la modificació puntual del PGM per resoldre aspectes relacionats amb les zones verdes, entre altres. Un procés que es pot allargar sis mesos, però que si s'inicia amb temps, acabarà abans que les obres.

A més, per tal de fer un bon seguiment de les obres i que hi hagi una correcta comunicació entre els veïns i l'Ajuntament, s'ha acordat constituir una associació administrativa de cooperació, és a dir, una figura jurídica que farà d'interlocutor. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem