L'Ateneu s'instal·la a la Casa Jaumandreu

L'entitat deixa l'edifici de la plaça de Pep Ventura i desenvoluparà la seva activitat des de l'edifici de Villa Felisa

La Casa Jaumandreu, Villa Felisa, serà finalment la seu de l'Ateneu santcugatenc. Així ho han anunciat l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, i la presidenta de l'entitat, Margarida Cleris, aquest dimarts, 19 d'abril.

D'aquesta manera, l'entitat es traslladarà a l'antiga seu de la Policia Local deixant l'edifici de la plaça de Pep Ventura. La nova seu s'espera que estigui en funcionament durant la tardor d'aquest mateix any.

L'acord l'ha anunciat Mercè Conesa. "Des que es va traslladar la Policia Local hem buscat opcions per a l'espai, i amb l'Ateneu hem tancat un acord perquè sigui qui gestioni l'espai mitjançant una cessió d'ús", ha explicat, afirmant que "per a nosaltres és una molt bona noticia, perquè l'espai mereix una entitat com l'Ateneu que fa seixanta anys que dóna servei a la ciutadania".

Per la seva banda, Margarida Cleris ha apuntat que "havíem començat amb un projecte d'ampliació d'activitat, però diferents circumstàncies han fet que necessitéssim una altra cosa, com que hem de deixar la seu, després de negociar amb la propietat de l'edifici de Pep Ventura, perquè no podem mantenir el lloguer".

L'acord s'ha presentat aquest dimarts, 19 d'abril  FOTO: C.Caballé

La instal·lació de la seu de l'Ateneu a la Casa Jaumandreu respon a una cessió d'ús a precari, és a dir, sense contraprestació econòmica, que implica una inversió inicial per part de l'Ateneu "que encara no està definida", ha apuntat Conesa, i un mínim de deu anys per poder compensar l'aportació inicial per posar a punt l'equipament.

Ara fa un any, es va anunciar que l'edifici tindria un ús social per als veïns del barri de l'Eixample Sud i voltants, dotant aquesta zona d'un equipament sociocultural on s'impartiran cursos, tallers, i activitats, gestionat per l'Ateneu. Una qüestió que "era d'interès entenent que l'Ateneu podia mantenir les dues seus, però en aquests moments s'ha de replantejar la qüestió, perquè no poden continuar a la seu de Pep Ventura", ha remarcat Conesa.

En aquest sentit, Cleris ha matisat que "seguirem sent acollidors com sempre hem fet. No grans entitats, però sí associacions veïnals i grups".

D'altra banda, en anunciar que l'equipament seria per a les entitats es descartava el projecte del Museu de les Matemàtiques en aquest edifici de l'avinguda de Gràcia. Amb tot, Conesa no ha descartat que esdevingui una realitat. "El nostre projecte està redactat, i està en espera de trobar inversors. Sempre vam parlar que no tiraria endavant si no era amb inversió privada", ha remarcat.

"Amb tot", ha afegit, "hem de ser realistes i abordar les necessitats immediates que tenim, com és el cas de l'Ateneu, que necessita un espai per poder continuar desenvolupant la seva activitat".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem