L'Ajuntament espera que l'activitat de l'Ateneu a Villa Felisa comenci en dos mesos

El director d'Urbanisme de l'Ajuntament de Sant Cugat dóna detalls sobre els projectes de Villa Felisa, La Unió i la piscina del Parc Central

L'edifici de Villa Felisa, l'antiga seu de la Policia Local, "ja està en condicions de ser utilitzat" i preparat perquè l'Ateneu comenci la seva activitat, segons l'Ajuntament de Sant Cugat. Així ho va assegurar el director d'urbanisme del Consistori, Toni Serra, aquest dijous, dia 14 de gener, al Consell de barri Centre-Oest.

Serra va apuntar que ara és l'Ateneu qui està redactant el seu projecte de com utilitzar l'espai, alhora que s'està redactant el conveni. Amb tot, va mostrar la seva voluntat en què l'activitat a Villa Felisa comenci en un parell de mesos. Mayte Pérez, presidenta del Consell, va recalcar que serà l'entitat santcugatenca la que gestionarà i decidirà com administrar l'espai.

El responsable urbanístic va detallar que les obres es van dur a terme entre el juliol i el setembre del 2015 i van consistir en l'adequació de l'espai, tenint en compte que es passava d'una comissaria a un espai per a entitats i cultura. "S'han fet espais més diàfans", va explicar. Tot i això, encara queda una segona fase d'obres. I és que, per ara, el segon pis no està adaptat per a persones amb dificultats de mobilitat.

La piscina del Parc Central, pel 2017

La piscina del Parc Central no es pot utilitzar durant l'hivern perquè està descoberta. FOTO: Lali Puig

El Ple municipal del mes de novembre va aprovar una moció d'ERC-MES que reclamava el cobriment de la piscina municipal del Parc Central de cara al curs 2016-2017. Tot i el compromís, la previsió de l'Ajuntament és que el cobriment de la piscina es faci de cara el curs 2017-2018.

Així ho va explicar el director d'Urbanisme al Consell de barri Centre-Oest, que va exposar que estan estudiant les diferents possibilitats que hi ha per cobrir la piscina. "No és un projecte fàcil ni immediat". Una cobertura retràctil seria una de les opcions plantejades, ja que la voluntat és que la piscina pugui ser descoberta durant l'estiu.

Per tant, la voluntat de l'Ajuntament és acabar de redactar el projecte durant el 2016, iniciar les obres a finals d'any si és possible i tenir la coberta llesta per a després de l'estiu del 2017.

La Unió, més de dos anys d'obres

La planta baixa de La Unió serà visible des de l'exterior. FOTO: Cedida

Toni Serra també va explicar durant el Consell de barri que en aquests moments s'estan iniciant els treballs de redacció del projecte de remodelació de La Unió, després que a l'octubre es fes la primera reunió de seguiment amb els guanyadors del concurs arquitectònic.

Així, el maig hauria d'estar redactat el projecte i les obres no duraran menys de dos anys.

Mireu com serà la nova Unió

Més informació
 
Comentaris

Destaquem