La urbanització de la Capella de Sant Joan encara la recta final

Els veïns estan a l'espera de les últimes quatre actuacions per donar les obres per finalitzades

Mira-sol deixarà definitivament enrere la pols i el fang amb la urbanització del sector de la Capella de Sant Joan, que es troba en la fase final de les obres, que estan pendents dels últims treballs. Retirar les línies elèctriques, la plantació d'arbres, la instal·lació de sifons als embornals per evitar les males olors i l'arranjament d'algunes tanques veïnals malmeses per les obres són les actuacions pendents.

"Hi haurà molta més tranquil·litat", ha celebrat Imma Valderrama, de l'associació de Veïns de la Capella de Sant Joan, que ha resumit tot el que canviarà: "No tindràs por que plogui i no poder sortir de casa perquè el fang t'arriba fins al coll o el cotxe no t'arrencarà. A l'estiu, la pols no entrarà constantment a casa i no haurem d'estar pendents cada dos per tres que l'Ajuntament passés a tirar una capa de grava. Un carrer on podràs passejar tranquil·lament i on no cauràs amb arrels, voreres trencades... Carrers normals".

 

Les obres d'urbanització de la Capella de Sant Joan es van iniciar el 10 de novembre del 2014 i, en principi, haurien d'haver durat uns deu mesos. L'actuació, adjudicada a la UTE formada per CiC3 i Construcciones Fertres, va tenir un pressupost d’1’4 milions d'euros que han finançat els veïns en un 80% i l'Ajuntament en un 20%.

Problemes a solventar

Segons els veïns, els embornals són l'origen de les males olors. FOTO: Artur Ribera

Imma Valderrama ha destacat que en cap cas les obres es poden donar per acabades, ja que encara queden treballs a fer. Una de les problemàtiques són les males olors que es desprenen del nou clavegueram: "Té un problema des del principi que el van fer: les males olors, que van des del principi fins al final".

 

És per això que l'Ajuntament instal·larà un sifó a l'embornal (desguàs) principal. Tot i això, Valderrama ha explicat que els veïns consideren que no n'hi ha prou: "Les males olors vénen de més punts".

 

L'arbrat també és un dels punts que no convencen als veïns. I és que segons ha explicat Valderrama, l'Ajuntament no ha atès les demandes veïnals sobre quin tipus d'arbre posar. En aquest sentit, ha assegurat que van fer una llista que no ha estat atesa. La principal queixa és per les moreres, que els veïns "no volen ni veure" pels fruïts que deixa.


Deixant de banda aquesta qüestió, Valderrama ha celebrat que els veïns hagin pogut participar del projectes de bon inici.

Els veïns no consideren que els cotxes correran més, perquè són estrets i només hi passen veïns. FOTO: Artur RiberaCom es veu, les línies telefòniques encara s'han de retirar. FOTO: Artur Ribera

Més informació
 
Comentaris

Destaquem