La crisi climàtica centra l'inici de la Festa Major Alternativa

La Festa Major Alternativa omplirà la rambla del Celler de tres dies festa amb activitats per a tots els públics

El col·lectiu Fridays For Future, que lluita per reivindicar la necessitat de revertir la crisi climàtica, ha estat el protagonista del pregó de la Festa Major Alternativa aquest dijous, 27 de juny. La Festa Major Alternativa, ubicada a la rambla del Celler, ha començat d'aquesta manera tres dies de festa, amb activitats per a tots els públics des dels matins fins a la matinada. A més, els impulsors de la FMA han reivindicat la importància de l'espai i han criticat els obstacles que s'han trobat per celebrar-la.

"Una Festa Major lliure d'agressions masclistes"

Els organitzadors de la festa també han reivindicat la importància del projecte i de la Festa Major Alternativa, com un "espai segur, còmode, divers i lliure d'agressions masclistes". Un espai on les dones fem nostres les zones de ball. Prevenir el masclisme a l'espai festiu és feina de totes. Una Festa Major lliure d'agressions masclistes", han reivindicat els impulsors de la festa.

Així mateix, els impulsors de la FMA han denunciat "l'escenari hostil" del govern de Convergència que va fer "trontollar fins a l'últim moment" la festa i  "la voluntat de l'antic govern per fer desaparèixer la Festa Major Alternativa". "La Festa Major Alternatva i la Cúpula de Tro ens hem quedat. Quina bonica ironia del destí, qui no s'ha quedat són ells", han proclamat.

"Volem seguir construint un espai de festa popular, segur, ecologista, familiar i feminista", han destacat els organitzadors, que consideren que "és més necessari de mai" davant l'augment de l'extrema dreta amb exemples com Bolsonaro, Trump o Abascal. "Visca la vida, visca la lluita, visca nosaltres i visca la Festa Major Alternativa", han finalitzat.

Batalla de penyes a la FMA. Foto: Alex Gómez

Fridays For Future

El col·lectiu de joves Fridays For Future ha fet el pregó de la Festa Major Alternativa i ha fet un crit d'alerta davant la situació de crisi climàtica del planeta. "Ens trobem davant d'un gran problema, el nostre estil de vida és insostenible", ha denunciat els joves, que han afegit: "Ens trobem en un punt decisiu de la humanitat, un punt crucial pel futur del nostre planeta i les generacions que venen".

 

Fridays For Future ha recordat que "s'ha d'actuar ja" i que si alguna cosa uneix la humanitat, és el "planeta Terra". "Actueu com si la vostra casa estigués en flames, perquè realment ho està. No necessitem els vostres ànims, sinó els vostres actes", han destacat.

 
Comença la FMA amb Fridays For Future com a pregoners. FOTO: Paula Galván

Comença la FMA amb Fridays For Future com a pregoners. FOTO: Paula Galván

 

La nit de dijous acaba amb un sopar de pintxos d'Arran i música en directe fins a la nit.

Divendres

11.30 h FMA familiar amb activitats per a totes les edats.

14 h Dinar familiar.

17 h Xerrada d’Ecologisme.

17.30 h VII edició del Concurs de Graffiti i Art Mural “Jaume Castañé i Campmany”.

 

20 h Sopar a càrrec del Centre Islàmic del Vallès.

22 h Concerts de Adventícies, La Chunga, Miss Loopita, Yacin i final de festa amb DJ Magenta.

Dissabte

11.30 h FMA familiar amb activitats per a totes les edats.

13.30 h X Concurs de Truites i Dinar Popular.

18 h Batalla de penyes “Si Convergència ens deixa”.

21 h Sopar popular a càrrec de l’AEIG Berenguer el Gran i Esplai Sarau.

22 h Concerts de Pubilles Ninja, Mandràgora, Möndo Loco , Red Wine Inity i final de festa amb la 3a Batalla de PD’s locals.

La Festa Major al TOT

Segueix tota l'actualitat de la Festa Major al canal del TOT i consulteu les activitats a l'agenda. Tota l'actualitat la podeu trobar a les xarxes socials del TOT Sant Cugat, a TwitterFacebook i Instagram. I aquest mateix divendres, 21 de juny, podeu trobar el programa TOT Festa Major juntament amb la revista. També podeu consultar el programa en format digital.

 

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem