L'Esbart reinterpreta el mite d'Orfeu i Eurydice amb l'espectacle 'M'agradi o no'

La proposta del Cos de Dansa de l'entitat ha omplert la plaça de l'Om aquest dijous a la nit

L'Esbart Sant Cugat ha tornat a omplir la plaça de l'Om de Sant Cugat del Vallès per Festa Major. Ho ha fet aquest dijous, 27 de juny, a la nit, amb l'estrena de l'espectacle M'agradi o no. Un espectacle amb música en directe format per temes creats especialment per aquesta proposta, amb noves coreografies, que ha reinterpretat el mite d'Orfeu i Eurydice.

"M'agradi o no", espectacle de l'Esbart. FOTO: Paula Galván

Tal com expliquen des de l'entitat, l'espectacle ha girat al voltant de la figura d'Orfeu i Eurydice. "Diuen que Orfeu, el gran poeta i músic grec, va baixar a l'inframon a rescatar de la mort a la seva estimada Eurydice, nimfa del bosc i musa de tot el seu art. Va ser l'únic en aconseguir superar totes les proves i entendrir al mateix Hades, Déu de la casa dels morts, aconseguint endur-se-la amb la condició d'agafar-la de la mà i no mirar-la fins a arribar de nou a la terra... Orfeu no va poder resistir les ganes de mirar la seva estimada i aquest gest la va fer tornar a l'inframon, per sempre més. Però... Volia Eurydice ser rescatada? Tornar a viure? Tornar amb Orfeu?".

 

Amb aquest plantejament, i mitjançant la dansa, l'Esbart ha provat de donar resposta a aquestes preguntes, amb un poema com a fil conductor, i donant-li veu a Eurydice. Un espectacle que no ha deixat indiferent el públic de la plaça de l'Om, que ha acabat dempeus.

Homenatge a Laia Martínez, qui deixa la direcció del Cos de Dansa, després de deu anys. FOTO: TOT Sant Cugat

Homenatge a Laia Martínez, qui deixa la direcció del Cos de Dansa, després de deu anys. FOTO: TOT Sant Cugat

A més, en finalitzar l'espectacle, tant els balladors de l'Esbart, com els antics membres de l'entitat, han homenatjat Laia Martínez, directora del Cos de Dansa de l'Esbart, que tanca deu anys al capdavant de l'entitat. Ho han fet, com no podia ser d'altra manera, ballant.

 

L'espectacle de l'Esbart Sant Cugat ha arribat la primera nit de Festa Major a Sant Cugat, després que s'hagi donat el tret de sortida a la festa amb el Seguici d'Inici i el pregó a càrrec del Club Muntanyenc. Un dia en el qual ha arrencat també la Festa Major Alternativa, la DesPlaça Jove i la Caseta del CPA, entre altres propostes.

Seguici d'inici i pregó de Festa Major 2019. Foto: Bernat Millet.

La Festa Major al TOT

Segueix tota l'actualitat de la Festa Major al canal TOT Festa Major, i consulteu les activitats previstes a l'agenda. Tota l'actualitat la podeu trobar a les xarxes socials del TOT Sant Cugat, a Twitter, Facebook i Instagram. I des del divendres, 21 de juny, podeu trobar el programa TOT Festa Major juntament amb la revista. També podeu consultar el programa en format digital. No us perdeu res!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem