Manifest en defensa de l'ocupació de la CUP Valldoreix

La formació anticapitalista argumenta el fenomen de l'ocupació després de veure "com aquest sistema ha desnonat a milers de persones arreu del nostre país"

La CUP Valldoreix ha sortit 'En defensa de l'ocupació' amb un article al seu web, com a resposta a les mocions aprovades per Sant Cugat i Valldoreix per "vigilar, controlar i prevenir" aquest fenomen. La formació independentista denuncia que la moció "vulnera el dret a l’habitatge i expulsa de la vila a les persones en una situació de pobresa". I és que per la CUP, les solucions proposades "no pretenen solucionar el problema d’arrel" i "l’únic objectiu que tenen és fer fora a una part dels veïns, la franja que està situada en el llindar de la pobresa".

"Hem vist com aquest sistema ha desnonat a milers de persones arreu del nostre país, deixant-les al carrer i vulnerant el seu dret a un habitatge", exposa la CUP, que argumenta: "Etiquetar a les persones que no tenen cap altre via per poder viure en un habitatge, que ocupar, és, si més no, un atac greu a la convivència entre la ciutadania". A més, també critiquen que es relacionin problemes de convivència amb aquest col·lectiu.

"D’aquesta manera no solucionem el problema, sinó que simplement l’enviem a la ciutat del costat", lamenten. Per la CUP, la manera per resoldre aquesta situació comença per "multar a les entitats bancàries que tinguin pisos buits a la ciutat, crear més habitatges de protecció oficial, crear una oficina municipal d’habitatge que faci de mediadora entre les persones que tinguin cases buides i persones que vulguin llogar a un preu que no sigui el del mercat especulatiu, promocionar la masoveria urbana...".

"Creiem fermament que la solució mai passa per la repressió, la judicialització, la marginació i l’expulsió de les persones  que es veuen obligades a ocupar", exposa la CUP, que conclou: "No volem ser còmplices de la vulneració de drets fonamentals com el dret  a l’habitatge per part d’aquesta institució, que hauria d’estar al servei de tothom i no al servei dels interessos de l’especulació". La CUP recorda que "Valldoreix és una de les viles amb el preu de lloguer i compra més cars de tot l’estat".

Un centenar de cases ocupades

Convergència, Ciutadans i el PP van aprovar una moció al ple municipal del mes de febrer de Sant Cugat que tenia l'objectiu "vigilar, controlar i prevenir" l'ocupació il·legal d'immobles. Entre altres mesures, hi havia la creació d'una unitat específica de la Policia Local de Sant Cugat destinada a "la prevenció, control i seguiment dels immobles ocupats o que poden ser susceptibles d'ocupació", que ja està en marxa.

A més, l'Ajuntament es va comprometre a anar actualitzant el cens d'immobles ocupats i, la darrera dada, és d'un centenar de cases en aquesta situació a Sant Cugat. Altres actuacions que Sant Cugat, amb la coordinació de Valldoreix, impulsarà per lluitar contra l'ocupació són reforçar la coordinació amb els Mossos d’Esquadra i augmentar els serveis d’inspecció d’aquells immobles ocupats il·legalment o que puguin ser susceptibles de ser-ho. A més, la Policia Local està treballant "per arribar a localitzar el 100% dels titulars perjudicats per aquestes ocupacions".

A la Junta de Veïns de Valldoreix de l'abril es va aprovar una moció similar, aprovada per Ciutadans i CiU-Actuem,  per "prendre noves mesures urgents per tal d'acabar amb la presència de grups d'okupes incívics". Entre altres, l'EMD agilitzarà, en cas que "s'escaigui", les llicències d'obres i d'enderroc o de declaració de ruïna de cases ocupades o susceptibles de ser-ho.

"L’objectiu d’aquestes mesures és vetllar pel compliment de les ordenances municipals així com garantir la bona convivència ciutadana", va destacar el Consistori en un comunicat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem