Mira-sol reclama la insonorització de l'AP-7 i la B-30

L'Ajuntament ha instat el Ministeri de Foment a ubicar pantalles per minimitzar l'impacte acústic de la via a Sant Cugat

L'Ajuntament de Sant Cugat ha instat el Ministeri de Foment a què instal·li pantalles insonoritzants a l'AP-7 i la B-30 al seu pas per Sant Cugat. Una insonorització necessària per facilitar la convivència entre els veïns de Mira-sol i el trànsit rodat d'aquestes dues vies.

Després de les queixes dels veïns, l'any 2013 es van prendre mesures del nivell sonor de la via al seu pas per Sant Cugat en dos habitatges en concret, al carrer de Guadalajara i al carrer de Folch i Torres. Segons la normativa vigent, els decibels no han de superar els 65 en horari diürn, i els 55 en horari nocturn, però segons les mesures preses, de dia s'arriben a enregistrar 68 decibels, i de nit, 58.

Davant d'aquest fet, l'Ajuntament va demanar una solució al Ministeri de Foment, encarregat de gestionar aquestes carreteres. El Ministeri va optar per aplicar un paviment sonoreductor que, a jutjar per posteriors mesures acústiques, com va assenyalar el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, durant la celebració del Consell de Barri de Mira-sol el 2 de març, “no han solucionat el problema”.

“Com que la competència sobre aquestes vies no les tenim nosaltres, s'ha instat el Ministeri de Foment a què instal·li pantalles insonoritzant en aquest tram com a única solució al problema que causa als veïns aquest impacte acústic”.

Puigdomènech va assenyalar que, fins al moment, no s'ha rebut resposta.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem