Nou intent d'enverinament de gossos a Can Mates

Un veí de Can Mates alerta de l'existència de boles de carn barrejades amb vidres i claus al parc del Turó de Can Mates

Un any després que se sabés que hi havia hagut diversos intents d'enverinaments a gossos de Sant Cugat, en el que, fins i tot, un gos va arribar a morir després d'ingerir una bola de carn barrejada amb claus i vidres, el santcugatenc David Madrona ha tornat a trobar aquest combinat tan perillós pels animals.

En aquest cas, ha estat aquest dilluns 17 d'agost a la nit, quan Madrona estava passejant el seu gos pel Turó de Can Mates, un Bulldog Francès anomenat Enzo. Madrona ha informat al TOT que "mentre estàvem passejant, vaig veure com l'Enzo anava a ensumar alguna cosa. Al tractar-se d'un gos petit, sempre que ensuma alguna cosa vaig a mirar què és, no sigui que se li posi res al nas".

El que no s'esperava en David Madrona és que es tractés d'una bola de carn de boví barrejada amb traces de vidres i claus. "Quan vaig veure el que era, ràpidament li vaig posar les mans a la boca i li vaig treure, sense que s'ho arribés a empassar". Seguidament, el santcugatenc va llençar la combinació a les escombraries i va trucar al seu veterinari per explicar-li la situació i veure què calia fer.

David Madrona ha portat al seu gos, aquest dimarts 18 d'agost, al veterinari per assegurar-se que el gos està en perfectes condicions. "Per sort tot estava bé", ha destacat el santcugatenc, qui ha volgut afegir que "caldria tenir una mica de consciència. No només és perillós pels animals, en aquest parc hi ha moltes criatures i per elles també és molt perillós".

En cas de detectar enverinament de l'animal

Si es detecta que el gos ha pogut ingerir verí immediatament cal trucar al veterinari, i si és possible facilitar al professional quin tipus d'enverinament ha ingerit l'animal. El vòmit de l'animal en alguns casos pot retardar que s'absorbeixi el verí, i en altres, pot provocar la mort. S'ha de portar el gos immediatament al veterinari amb allò que ha ingerit i l'embolcall. No s'ha de donar ni aigua ni llet a l'animal, tampoc fer un rentat gàstric, ni fer-lo vomitar.
 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem